Αντίο Windows Media Center

550_334_184502

Το Windows Media Center είναι μία εφαρμογή για Windows που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Windows XP Media Center Edition και στις επόμενες εκδόσεις των Windows Vista.

Επίσης, το Windows Media Center ήταν προεγκατεστημένο σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 7 και ως πρόσθετο download στα Windows 8/8.1, παρόλο που η Microsoft σταμάτησε να το υποστηρίζει από το 2009.

Το Windows Media Center άλλαζε το interface των Windows υποστηρίζοντας χρήση από τηλεχειριστήριο, αντί για πληκτρολόγιο-ποντίκι, καθώς απευθυνόταν στους υπολογιστές “σαλονιού” για media χρήση.

Στο συνέδριο Build 2015, μάθαμε ότι το Windows Media Center δε θα περιλαμβάνεται στα Windows 10, κυρίως λόγω της μειωμένης χρήσης του, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και στέλεχος της Microsoft στον τομέα των Windows 10.

Τέλος, όσοι αναβαθμίσουν στα Windows 10 από μία έκδοση των Windows 10 που περιείχε το Windows Media Center [WMC], η Microsoft θα διαθέσει μελλοντικά μία εναλλακτική εφαρμογή, για αναπαραγωγή κυρίως δίσκων DVD, χωρίς όμως τις δυνατότητες του WMC.

e-pcmag.gr