Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση

080220

Στη δημοσιότητα βγήκε το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, μαζί με τις εισηγήσεις του για ποινικές διώξεις εις βάρος 16 προσώπων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο

Το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την πολύκροτη υπόθεση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Στο πόρισμα, όπου περιλαμβάνονται και οι εισηγήσεις του εισαγγελέα για ποινικές διώξεις εις βάρος 16 προσώπων, κατονομάζονται οι διευθυντές και οι συμμετέχοντες της οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους είναι πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ.

Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει και άλλος διαιτητής της Super League που έλαβε κλήση ως κακουργηματικά κατηγορούμενος, από τον ανακριτή διαφθοράς.

Το πλήρες κείμενο 173 σελίδων, με όλα τα στοιχεία και τους διαλόγους δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του «ΣΚΑΪ», www.skai.gr.

Σημειώνεται πως έχουν ασκηθεί ήδη οι κακουργηματικές διώξεις και ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει αυξήσει τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 25.

Επίσης η ίδια εκπομπή αποκάλυψε ότι ο κ. Ανδρεάδης ερευνά τέσσερις αγώνες που δεν περιέχονται στο πόρισμα αλλά ούτε και στους φακέλους των ύποπτων της UEFA.

Αυτά τα παιχνίδια είναι:

-06/01/2013 Ολυμπιακός 3 – 0 Βέροια
-01/11/2014 Αστέρας Τρίπολης 0 – 0 Ολυμπιακός
-01/02/2015 Βέροια 0 – 2 Ολυμπιακός
-04/02/2015 Ολυμπιακός 2 – 1 Ατρόμητος

To sport-fm.gr σεβόμενο τις διατάξεις του νόμου δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα όσων δεν έχουν κληθεί από τον ανακριτή και δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα κατατέθηκε και η πρόταση του εισαγγελέα και για τα στημένα του 2011.

sport-fm.gr