Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οργή στην οικογένεια για την “επίπληξη” των μαθητών από την διοίκηση της σχολής

vaggelis-614x377

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Εξοργισμένοι είναι οι συγγενείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σχετικά με την απλή επίπληξη που έγινε από τη νέα διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής στους μαθητές που φέρεται να ασκούσαν βία στον 20χρονο φοιτητή. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σιώμος μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και εκτός όλων των άλλων μετέφερε και τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η οικογένεια του Βαγγέλη.

«Πήγαμε στη σχολή και ρωτήσαμε τη νέα διεύθυνση να μας εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης της τιμώρησης των μαθητών που φέρονται να συμμετέχουν σε επεισόδια βίας εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για την τιμωρία της απλής επίπληξης. Αυτοί οι μαθητές θα αποφοιτήσουν με διαγωγή κοσμιοτάτη. Η διευθύντρια, αλλά και οι καθηγητές δεν έκαναν καμία δήλωση για την απόφαση που πήραν. Από παράγοντα του οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα, προκύπτει πως ο οργανισμός είναι ενοχλημένος από αυτή την απόφαση, αλλά και από τη μη αποστολή των πρακτικών της συνεδρίασης των καθηγητών.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της νέας διοίκησης της σχολής του οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί οι απόψεις διίστανται και οι μεν επιρρίπτουν ευθύνες στους δε. Ο οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα διενήργησε ΕΔΕ για το αν υπάρχουν ευθύνες στη διεύθυνση της σχολής. Και από το πόρισμα του οργανισμού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον του πρώην διευθυντή, αλλά και της υπεύθυνης σίτισης για παράβαση καθήκοντος από την εισαγγελία Ιωαννίνων. Δεν έγινε η ΕΔΕ για τους μαθητές της σχολής.

Αν πάρουμε σαν δεδομένο πως η νέα διοίκηση δεν γνώριζε ποιοι μαθητές ξεσπούσαν βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τίθενται κάποια ερωτήματα. Ποιες οι ενέργειες της νέας διεύθυνσης της σχολής πριν συνεδριάσουν οι καθηγητές. Ζήτησαν από τον οργανισμό να τους δώσουν στοιχεία του πορίσματος; Έκαναν αίτημα στην εισαγγελία Ιωαννίνων να λάβουν γνώση του αποδεικτικού υλικού, ώστε να προχωρήσουν στην τιμώρηση των μαθητών που εμπλέκονται; Την ώρα που η ποινική δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα, γιατί βιάστηκαν να συνεδριάσουν και να τιμωρήσουν τους μαθητές με απλή επίπληξη, αφού σε λίγες ημέρες θα γνώριζαν αν υπάρχουν νέες ποινικές διώξεις και σε ποιους, ώστε οι μαθητές να μην αποφοιτήσουν από τη σχολή με διαγωγή κοσμιοτάτη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μου εξέφρασε την οργή της οικογένειας για αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως η οικογένεια θα περιμένει να ενημερωθεί για το ποιοι μαθητές αντιμετωπίστηκαν με επίπληξη και εφόσον πρόκειται για τα άτομα που κατά την προκαταρκτική διαδικασία φέρονται να είναι αναμεμειγμένα σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Βαγγέλη, τότε θα προχωρήσει άμεσα στην αναζήτηση ευθυνών».

zappit.gr