Βούτσης: Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλάκα!!! Απίστευτες εκφράσεις με ανοικτά τα μικρόφωνα, αλλά και διαπληκτισμοί στο όριο της … γενικής σύρραξης

Βούτσης: Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ...κα! - Κυριάκος σε Ραχήλ: Κάνετε καμία φωτογράφηση

Σκηνικό ακραίας ρήξης στήθηκε στην Ολομέλεια με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαπληκτίζονται με ένταση και όρθιοι στην μέση της αίθουσας.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από την θέση του διαμαρτυρόταν έντονα για την προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθούν προς το έδρανο του κ. Λοβέρδου προκειμένου να του ζητήσουν εξηγήσεις.

Μετά την σχεδόν δεκαπεντάλεπτη αναταραχή ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι».

Ο κ. Βούτσης μάλιστα θεώρησε ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας στον  διπλανό υπουργό του είπε: «ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ..κα»!

Το φαινόμενο του ανοικτού μικροφώνου «χτύπησε» και τον προεδρεύοντα Αλέξη Μητρόπουλο που ακούστηκε να λέει «γα..ω το κέρατό μου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης. Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο». Κάλεσε δε τον υπουργό να ανακαλέσει σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Η κυρία Ραχήλ Μακρή τον διέκοπτε με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «εχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμια φωτογράφηση».

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «αυτό που έγινε είναι βαρύτατο ατόπημα. Στο παρελθόν είχαμε εντάσεις είχαμε και κράχτες. Ουδέποτε όμως κανείς διανοήθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση. Αυτό που έπραξε σήμερα ο υπουργός είναι πρωτοφανές ατόπημα λέγοντας και αμφισβητώντας τον πατριωτισμό συναδέλφων του εντός της αιθούσης. Κάνω έκκληση να ανακαλέσετε τώρα γιατί θίγετε επι προσωπικού τον κάθε βουλευτή που εκλέγεται με ΝΔ. Επειδή πρέπει να συμβιώσουμε σε περίοδο κρίσης … δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε την Βουλή ζούγκλα». Απευθυνόμενοι δε προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε «θα καταλήξετε να συζτάτε μόνοι σας ένα νομοσχέδιο με το οποίο Θα πάρετε την τελευταία δεκάρα των Δήμων και μετά θέλω να δω τα μούτρα σας όταν πάτε στα χωριά σας».

Σύμφωνα με καταγγελία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, την ώρα της έντασης οι κ.κ. Πολλάκης, Διαμαντόπουλος και Τριανταφυλλίδης του ΣΥΡΙΖΑ φώναξαν: «Αντε γαμ… γελοίοι». Ο κ. Τριανταφυλλίδης διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβρισαν και τον Αλέξη Μητρόπουλο που προήδρευε της επεισοδιακής συνεδρίασης, φωνάζοντάς του: «Τι τους δίνεις τον λόγο (σσ. των βουλευτών της αντιπολίτευσης) ρε μαλ…;».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η απροσδόκητη ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Βούτσης πήρε τον λόγο και είπε ότι «ακούω την μνημονιακή αντιπολίτευση που έφτασε στο σημείο να αναγγείλει το αποτέλεσμα του γιουρογκρουπ. Για πολλοστή φορά εχετε την ευκαιρία να αναφερθείτε συγκεκριμένα και να πάρετε ευθύνες για το τι πρέπει να κανει η χώρα και η κυβέρνηση»

«Αντί να κρυβόσαστε οι κλασικές παραδοσιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις στις όποιες διαδικαστικές συζητήσεις» σημείωσε για να προσθέσει «να πείτε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από  αυτή την κρίσιμη φράση αποδεχόμενη τις βασικές γραμμές που θέλουν να αποδεχθούμε οι δανειστές. Δεν το λέτε αλλά το φέρνετε γύρω – γύρω. Οι ομιλίες σας είναι για να δίνουν όπλα στους δανειστές, εταίρους και όσους θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία. ‘Η θα εκπροσωπείτε τις αιτιάσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών ή θα αναχθείται στο ρόλο σας. Να μας πείτε για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Ξέρετε πολύ καλά τι λένε τα κλιμάκια και ο γαλλογερμανικός άξονας. Τα ξέρατε από άλλη θέση με άλλη διάθεση αποδεχόσασταν πλήρως το τι σας λέγανε και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό όμως έχει αλλάξει». Εϊναι μάλιστα ενδεικτικό ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν παρατεταμένα σαν να χειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα ορισμένοι της αντιπολίτευσης να θεωρήσουν ότι επιχειρείται προσυνεννοημένη τεχνητή ένταση.

Μετά τα επεισόδια ο κ. Βούτσης με τρίτη παρέμβασή του επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα «ούτε κατά διάνυα στην δική μου σκέψη υπάρχει σύνδεση με πατριωτικά αισθήματα. Η παρέμβασή μου είναι καθαρά πολιτική». Η παρέμβαση του υπουργού ερμηνεύτηκε από την αντιπολίτευση ως οπισθοχώρηση.

Ο κ. Λοβέρδος λαμβάνοντας τον λόγο είπε πως «ενώ ολοκληρώθηκε η συζήτηση επι της αντισυνταγματικότητας και θα συνεχίζαμε την διαδικασία ο κ. Βουτσης πηρε το λόγο και προσέβαλε πρόσωπα και ΚΟ με ασυνήθιστα βάναυσα τρόπο. Ο πρωθυπουργός πριν από χρόνια έλεγε τον Παπανδρέου  Πινοσετ και Τσολάκογλου τώρα συζητά μαζί του Όταν ακουγόταν κατι τέτοιο συνήθως αναδιπλωνόταν για να συνεχίσουμε συζήτηση. Η παρέμβαση του κ. Βούτση είναι ευθυγραμμισμένη με το παρελθόν ΣυΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση με σκοπό να αλλάξουν οι εντυπώσεις για την αντισυνταγματικότητα της ΠΝΠ. Το πέτυχε με του βουλευτές να χειροκροτούν και τις επιθέσεις και την ανασκευή τους. Είστε απαράδεκτος και να ζητήσετε συγνώμη. Ν α μην διευκολύνετε διαδικασίες που οδηγούν σε εθνικό διχασμό. Μια δική σας ευθεία αναδίπλωση με την φράση της συγνώμης λειτουργεί αποτρεπτικά σε κατι που πλήττει το συμφέρον της χώρας».

Τα πρακτικά της Βούλης

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Θέλετε το λόγο, κύριε Υπουργέ;
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το Λαφαζάνη ζητήσαμε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Ο Υπουργός κ. Βούτσης έχει το λόγο, παρακαλώ, και να ετοιμάζεστε για την ψηφοφορία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μια πολιτική παρέμβαση θέλω να κάνω, συνάδελφοι και συναδέλφισσες.
Στους λόγους τους οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης διάνθισαν τα επιχειρήματά τους επί της συνταγματικότητας με μία σειρά από πολιτικές εκτιμήσεις, οι οποίες έφτασαν μέχρι και το σημείο της αναγγελίας των αποτελεσμάτων του Eurogroup ή εν πάση περιπτώσει την πορεία της χώρας και πώς διαπραγματευόμαστε κλπ.
Είχατε για πολλοστή φορά την ευκαιρία σήμερα και θα έχετε και το απόγευμα, εφόσον μιλήσετε, να αναφερθείτε συγκεκριμένα και να πάρετε ευθύνες για το τι πρέπει να κάνει η χώρα, η Κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή.
(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς κυβερνάτε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Παρακαλώ, μην διακόπτετε τον αγορητή!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Δηλαδή αντί να κρυβόσαστε –κλασικές, παραδοσιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις- πίσω από το πρόσχημα της όποιας διαδικαστικής συζήτησης, να πείτε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από αυτή την κρίσιμη φάση, τρεις μήνες μετά που έχει επιβληθεί αυτή η στρατηγική της ασφυξίας, παραδεχόμενοι, αποδεχόμενοι τις βασικές γραμμές τις οποίες οι δανειστές θέλουν να αποδεχτούμε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όχι, εσείς θα τα πείτε αυτά! Κυβερνήστε!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Δεν το λέτε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς θα τα πείτε αυτά. Εσείς θα το κάνετε αυτό. Εμείς μιλάμε για αντισυνταγματικότητα, κύριε Πρόεδρε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σας παρακαλώ!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Μην διακόπτετε.
Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Το φέρνετε γύρω-γύρω. Όλες σας οι ομιλίες είναι ομιλίες για να δίνουν όπλα, εξοπλισμό στους δανειστές, στους εταίρους και σε αυτούς που οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι, εμάς περιμένανε…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Πρέπει, επιτέλους, να αναλάβετε τις ευθύνες σας!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κάθε μέρα με την Μέρκελ είστε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Το αν απαντήσει κάνες τυπικά σαν να ήταν ένα τυπικό θέμα η ένσταση αντισυνταγματικότητας θα ήταν πανεύκολο. Το έκανε δύο φορές ήδη ο κ. Φίλης. Θα μπορούσαμε κι εμείς να σας πούμε παραδείγματος χάριν «Δείτε την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής τι λέει».
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τι λέει; Τίποτα δεν λέει!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μη ζητάτε από εμάς ευθύνες!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Μη διακόπτετε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Όταν φέρνατε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η Επιστημονική Επιτροπή…
(Θόρυβος-Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Ακούστε. Τα Πρακτικά είναι μέσα. Ακούστε. Τι πάθατε ξαφνικά και υπάρχει νευρικότητα, παιδιά; Ελάτε!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Όταν έρχονταν εδώ ζητήματα αντισυνταγματικότητας από τη σημερινή πλειοψηφία, όταν ήμασταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, οι εκθέσεις της Επιστημονικής Επιτροπής έβριθαν από σημεία τα οποία προδήλως ήταν αντισυνταγματικά. Δεν ερχόμασταν έτσι να βγάλουμε πολιτικούς λόγους, γιατί θεωρούμε –δικαίωμά σας- ότι δεν είναι συνταγματικό κάτι.
Θα μπορούσαμε, λοιπόν, απλώς να αναφερθούμε στην Επιστημονική Επιτροπή ή, επίσης, στο ότι γίνεται για πρώτη φορά άμεσα, εντός σαρανταοχταώρου, άμεση και διεξοδική συζήτηση με όλους τους κανόνες της νομοθετικής διαδικασίας, στην οποία συμβάλλατε και εσείς, για να μας πιέσετε να γίνει ακόμη καλύτερη και δεν έχουμε κανέναν άλλο λόγο.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Αποφασίσαμε. Δεν συμβάλαμε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Αντί να αναφέρεστε, λοιπόν, σε αυτά, προσπαθείτε διαδικαστικά επί ανυπάρκτων αιτιάσεων πάνω στο κεντρικό ζήτημα να το περιγράψετε και συνταγματικά και νομικά.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε -και τελειώνω με αυτό, με συγχωρείτε που μακρηγόρησα- ότι το κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα τώρα είναι αυτό. Δεν θα το αποφύγετε. Ή θα εκπροσωπείτε εδώ μέσα στο 100% τις αιτήσεις, τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας προς της σημερινή Κυβέρνηση ή θα αναχθείτε στο ρόλο σας …
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζητώ το λόγο.
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Τι είναι αυτά που λέτε; Ντροπή! Τώρα τα ανακαλύψατε; Μα, είναι δυνατόν να λέτε…
(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Επειδή από συναδέλφους -κατά τα άλλα αγαπητούς και χωρίς καμία προσωπική αιχμή- άκουσα τη λέξη «ντροπή» κ.λπ., θέλω να πω το εξής: Σας το έχουμε πει δεκαπέντε φορές τον τελευταίο μήνα.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εσείς να πείτε και να αποφασίσετε!
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς κυβερνάτε τώρα! Όχι, κύριοι, όχι στο κινητό τηλέφωνο, αλλά σε εμάς να μιλήσετε!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σας παρακαλώ!
Θα πείτε «Το κάνω και πενηνταράκια, για να μην παρεξηγούμαστε». Θα πείτε για μισθούς, για συντάξεις, για ΦΠΑ, για ιδιωτικοποιήσεις, τις «κόκκινες γραμμές» που έβαλε ο Πρωθυπουργός!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Αρκετά! Να κάτσετε κάτω να μιλήστε με τους δανειστές!
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εσείς να πείτε. Εσείς είστε Κυβέρνηση! Δεν είμαστε εμείς Κυβέρνηση!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριοι συνάδελφοι, ησυχία!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μη νευριάζετε! Κύριε Κικίλια, σας παρακαλώ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Πείτε μας τι συζήτησε!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Δεν ξέρουμε τι συζήτησε.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τρεις φορές πήγε στην Άγκελα Μέρκελ σε ένα μήνα!
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, τρεις φορές έχει αλλάξει τις απόψεις του. Μιλάει στα κανάλια και όχι στο Κοινοβούλιο. Να μας πει αν έχει ή όχι να πληρώσει τις συντάξεις.
Είστε ή δεν είστε Κυβέρνηση; Να πάρετε τις ευθύνες. Αρκετά οι υποκλίσεις που φθάνουν στο πάτωμα!
Ο κύριος Υπουργός μιλάει στα κανάλια και όχι στο Κοινοβούλιο! Σε εμάς να μιλάει.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Ησυχία, παρακαλώ! Καθίστε, κύριοι συνάδελφοι!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μη νευριάζετε, κύριε Κικίλια.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Να πάρετε τις ευθύνες!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κύριε Κικίλια, σας παρακαλώ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Εσείς είστε Κυβέρνηση, όχι εμείς.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Τι φωνάζετε, κύριε Κικίλια.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Αρκετά το παραμύθι!
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Για να σας γειώσω με την πραγματικότητα…
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τρεις φορές πήγε στη Μέρκελ ο Αρχηγός σας.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Δεν ξέρουμε τι συζήτησε.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Τι να μάθουμε; Τα ξέρουμε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Τώρα, θα πω και για τη Μέρκελ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώσατε;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Ναι, κύριε Πρόεδρε, τελειώνω.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Οι υποκλίσεις σας φτάνουν στο πάτωμα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Για να σας γειώσω με την πραγματικότητα, αυτά τα ζητήματα που προανέφερα είναι αυτά που συζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός για πολλοστή φορά με την ηγεσία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αυτά τα ζητήματα, τα οποία συζητούν στο Eurogroup. Είναι αυτά τα ζητήματα που μας βάζουν τα «Brussels Group», όπως λέγονται…
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο κ. Φλαμπουράρης…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Άκου, μωρέ. Μα, ακούστε για να μάθετε. Είναι αυτά τα ζητήματα που μας βάζουν τα τεχνικά κλιμάκια. Δέχομαι…
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι φέρνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; (Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σταματήστε, για να ακούσετε. Τελευταία μου κουβέντα. Δέχομαι…
Κυρία Βούλτεψη, τι έχετε πάθει;
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Με αέρα θα πληρώσουμε. Τι τα θες τα λεφτά;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώστε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Τι να ολοκληρώσω;
Δέχομαι ότι ξέρετε πολύ καλά και τι λένε τα τεχνικά κλιμάκια και τι λέει ο γαλλογερμανικός άξονας και τι λένε τι λένε οι πρώην τροϊκανοί, με μία, όμως, διαφορά: Τα ξέρατε από άλλη θέση, με άλλη διάθεση, με άλλη οπτική. Αποδεχόσασταν πλήρως τι σας έλεγαν και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό έχει αλλάξει!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Αυτό δεν είναι αντισυνταγματικότητα!

protothema.gr