Εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Μήτσου Κασόλα «Το μέλλον είναι πίσω μας»

Το νέο βιβλίο του Μήτσου Κασόλα «Το μέλλον είναι πίσω μας» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις των Συναδέλφων στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 7.30 μ.μ.

Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και κλείνει στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ήρωας του ερωτεύεται τη Ρίτα, ηρωίδα ανάλογη, κάπως, με τη Μαργαρίτα στον Φάουστ.

Ο ίδιος ο συγγραφέας και δημοσιογράφος σημειώνει: «Αν το μυθιστόρημα μου σας θυμίσει τον Φάουστ, δεν πειράζει. Άλλος ο Φάουστ του Γκαίτε, άλλος ο δικός μου Διάβολος, και άλλοι οι ήρωες στο βιβλίο μου».

Στην εκδήλωση μετέχει και η θεατρική ΟΜΑΔΑ ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ, με την Αγγελική Κασόλα, την Ειρήνη Μελά και τον Γιάννη Καρούνη. Θα προβληθεί μέρος από το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Τάσου Ψαρρά, που αφορά στον συγγραφέα.

Ο Μήτσος Κασόλας, παρουσιάστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1964 με προτροπή του Γιάννη Ρίτσου. Το μυθιστόρημα του «Ο πρίγκιπας» («Η ιστορία ενός ολόκληρου λαού» κατά τον Αντρέα Φραγκιά) όπως και το χρονικό του «Η άλλη Αμερική», πήραν πρώτο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας από επιτροπές που απαρτίζονταν από τον Ευάγγελο Παπανούτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Αντρέα Φραγκιά, Αλέκο Αργυρίου, και άλλους. «Ο πρίγκιπας» και η «Αγγελίνα» έγιναν τηλεοπτικές σειρές από τον Τάσο Ψαρρά για την ΕΤ1.

efsyn.gr