Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το διάστημα της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Εκτεταμένοι έλεγχοι διενεργούνται σε καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα και λοιπές τουριστικές αγορές.

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr , οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, έχει  εντατικοποιήσει τους έλεγχους σε καταστήματα εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια κ.α.), εμπορικά καταστήματα και λοιπές τουριστικές αγορές, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Στόχος είναι η προστασία των καταναλωτών με την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Ενδεικτικά, το χρονικό διάστημα από 04 έως 09-04-2015, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους στην Κεντρική Αγορά Αθηνών και Πειραιώς, στο Μοναστηράκι, την Πλάκα, το Πειραιά, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και άλλες περιοχές της Αττικής, όπου διαπιστώθηκαν έξι (6) παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr,financialpolice@hellenicpolice.gr προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.