Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της πορείας για τον Γρηγορόπουλο

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της πορείας για τα 15 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ειδικότερα, ένταση προκλήθηκε στην Ομόνοια μετά την ολοκλήρωση της μαζικής διαδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 9.000 διαδηλωτές.

Αντιεξουσιαστές και δυνάμεις της αστυνομίας «ανταλλάσσουν» μολότοφ και κρότου λάμψης, ενώ ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά σε κάδους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά την απογευματινή διαδήλωση προσήχθησαν 23 άτομα. Οι προσαγωγές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, την πλατεία Αττικής και κοντά στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα περίπου 250 ατόμων πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Υπουργού Φιλίππου Δραγούμη και στη συνέχεια αποχώρησαν. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με το thestival, καίγονται κάδοι απορριμμάτων στην οδό Ολύμπου. Υπενθυμίζεται ότι, στην Αθήνα μετά το πέρας της πρωινής διαδήλωσης η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 52 προσαγωγές.