Επιβεβαιώνει την ελληνοποίηση ο Ζέκα

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS - PAOK

Ο Ζέκα ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως θα κινήσει τις διαδικασίες για την ελληνοποίησή του κάνοντας retweet σε σχετικό δημοσίευμα.

Φαίνεται πως το έχει πάρει απόφαση ο Κάρλος Ζέκα να γίνει Έλληνας. Φήμες ήθελαν τον Πορτογάλο μέσο να κινεί τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της ελληνικής υπηκοότητας, δίχως να αποκλείει και το ενδεχόμενο να παίξει στην Εθνική εφόσον κληθεί μελλοντικά.

Ο ίδιος φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει τη φημολογία μέσω Twitter, καθώς έκανε αναδημοσίευση (retweet) σχετικού ιντερνετικού ρεπορτάζ από το προφίλ του.

Σημειώνεται πως για την ελληνοποίηση ενός αλλοδαπού απαιτούνται τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, διάστημα που έχει ήδη συμπληρώσει ο Ζέκα, καθώς βρίσκεται στη χώρα από το 2011.

Από τη στιγμή της κατάθεσης των δικαιολογητικών, θα χρειαστεί να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να κινηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα ο Ζέκα. Όταν αυτό συμβεί, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017, δεν θα καταλαμβάνει θέση ξένου, ενώ δυνητικά μπορεί να παίξει στην Εθνική Ελλάδος καθώς δεν έχει φορέσει το εθνόσημο των Ανδρών στη φυσική πατρίδα του.

sport-fm.gr