ΕΡΤ: Προσλαμβάνονται 1.559 πρώην εργαζόμενοι

ert-614x378

Το «δικαίωμα της κοινωνίας στην ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και ενημέρωση» είναι ο κύριος στόχος της κυβέρνησης για την ανασύσταση της ΕΡΤ, όπως τόνισε στην ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέας ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στην ομιλία του θα επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ 1599 πρώην εργαζόμενοι που δεν είναι τώρα στη ΝΕΡΙΤ, ανεβάζοντας το μισθολογικό κόστος για το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στα 60 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα ΧΡΉΜΑΤΑ που εισπράττει η δημόσια τηλεόραση ετησίως από τους 5.500.000 λογαριασμούς της ΔΕΗ ανέρχονται στα 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τόνισε ότι το ετήσιο τέλος για την ΕΡΤ θα είναι 36 ευρώ (ήτοι 3 ευρώ μηνιαίως) όταν ο μέσος όρος του αντίστοιχου τέλους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στα 129 ευρώ.

Χαρακτηριστικό πάντως για τη λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα φαίνεται πως είναι η τροποποίηση του κανονισμού εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου του που, όπως ανέφερε ο Νίκος Παππάς, θα εκλέγεται πλέον με διευρυμένη κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι με… κατευθείαν ανάθεση από το Μαξίμου όπως γινόταν επί σειρά ετών.

newsit.gr