«Ηρωϊκή»… έξοδο από το ευρώ, στο Μεσολόγγι, προανήγγειλε ο Δ. Στρατούλης;

«Ηρωϊκή»… έξοδο από το ευρώ προανήγγειλε ο Δ. Στρατούλης;

Ήταν επιλογή του λαού να πορευτεί χωρίς μνημόνια και πολιτικές λιτότητας, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής υπουργός από το ΜεσολόγγιΓια σύγχρονη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και το μνημόνιο έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι.

Ο κ. Στρατούλης από τον Κήπο των Ηρώων αφού πρώτα αναφέρθηκε στο μεγάλο ιστορικό γεγονός της Εξόδου του Μεσολογγίου, έστειλε μήνυμα ανεξαρτησίας της χώρας προς του εταίρους, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «… η χώρα μας δεν ήταν, ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία. Όσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια τους διαμηνύουμε ότι είμαστε μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα, και ένας λαός με τη μεγάλη μας ιστορία και πολιτισμό, και κυρίως αξιοθαύμαστους αγώνες για την αξιοπρέπεια την κοινωνική δικαιοσύνη και τη λευτεριά το ψωμί και τη δημοκρατία. Είμαστε ένας λαός που, όταν αποφασίζει ο ίδιος, μπορεί και λέει τα υπερήφανα «όχι» του, και μπορεί να πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του. Θα πρέπει να ξέρουν ότι πρέπει να σέβονται την πρόσφατη δημοκρατική επιλογή του κόσμου, να πορευτεί χωρίς ανθρωποκτόνα μνημόνια, και πολιτικές καταστροφικής λιτότητας, με ανάπτυξη με αναγεννημένη την οικονομία και την κοινωνία μας».

Αναφερόμενος στην Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων και μεταφέροντάς της στο σήμερα, υπογράμμισε ότι εκείνοι οι ήρωες απέδειξαν ότι όταν οι λαοί δεν υποκύπτουν σε οικονομικούς, στρατιωτικούς και πολιτικούς εκβιασμούς, δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν και παίρνουν στα δικά τους χέρια τη ζωή και το μέλλον τους, όσο αδύναμοι και αν φαίνονται αρχικά απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους, με την αυτοπεποίθηση που τους δίνει το δίκιο τους, και με τους σκληρούς αγώνες τους μπορούν να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, και να νικήσουν.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr