Η ανακοίνωση της Περιφέρειας για τις νέες κατασχέσεις ακατάλληλου κρέατος στο Μεσολόγγι

Παραμένουν επί ποδός οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζοντας τους εκτενείς ελέγχους σε εγκαταστάσεις, καταστήματα παραγωγής και πώλησης προϊόντων λόγω των ημερών του Πάσχα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Χθες, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του Τμήματος Κτηνιατρικής και του Τμήματος Εμπορίου της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησε έλεγχο σε εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η παρουσία μεγάλης ποσότητας κρέατος και παρασκευασμάτων (3.250 κιλά περίπου), τα οποία δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις υγιεινής που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

Τα παραπάνω τρόφιμα δεσμεύτηκαν και μετά από γνωμάτευση τριμελούς επιτροπής του Τμήματος Κτηνιατρικής χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν προς καταστροφή – αποτέφρωση.

Στην εν λόγω επιχείρηση θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις.