Η «ΒΕΡΑ» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου από τον αγρινιώτη ηθοποιό Κων/νο Κάππα

Η «ΒΕΡΑ» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου από τον αγρινιώτη ηθοποιό Κών/νο Κάππα

Αύριο Παρασκευή, μεθαύριο Σάββατο και την Κυριακή η κωμωδία του Δ.Κεχαίδη  θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ένα θεατρικό έργο που έχει παρουσιαστεί σπάνιες φορές στο ελληνικό θεατρικό κοινό θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 στις 9 μ.μ. και την Κυριακή  19 Απριλίου στις 8.μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου. Πρωταγωνιστής θα είναι ο αγρινιώτης Κώστας Κάππας, ο οποίος θα πλαισιωθεί από τους ηθοποιούς Γιώργο Κανέλλη και Δημήτρη Μαρσέλο. Η πλοκή της υπόθεσης έχει ως εξής: Τρεις αδελφικοί φίλοι που πολέμησαν μαζί στη Μικρά Aσία συναντιούνται όπως συνηθίζουν τα βράδια στο σπίτι-παλαιοβιβλιοπωλείο του ενός ,του Προκόπη (Γιώργο Κανέλλη) στη Λάρισα.  Χειμώνας, νύχτα, έξω  καταρρακτώδης βροχή η κουβέντα ξεκινάει…Έρωτας, φιλία, εμμονή, συμβιβασμός, όλα στο τραπέζι.

Η Μαρία είναι το μήλον της έριδος, ο Προκόπης είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της.

Ο Μήτσος (Κώστας Κάππας) χρυσοχόος στο επάγγελμα, ίσως και να πήγε μαζί της.

Ο Κώστας (Δημήτρης Μαρσέλος) είναι πλανόδιος πωλητής κατά φαντασία μισογύνης…σίγουρα δεν θα πήγε μαζί της.

Όλα περιστρέφονται γύρω από μια Μαρία που δεν εμφανίζεται ποτέ και μια βέρα που δήθεν έφτιαξε ή δήθεν έχασε στο χρυσοχοείο του Μήτσου. Η πλάκα και το γέλιο που προκύπτει μέσα από το θεατρικό είναι πολύ, αλλά και ο καβγάς είναι περισσότερος, μέσα από τον οποίο η φιλία των ανδρών δοκιμάζεται, αφού όλα τα «άπλυτα» βγαίνουν στη φόρα. Και οι τρείς είναι εξήντα πέντε ετών και μάχονται για την βέρα.

Η »ΒΕΡΑ» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1972 στο υπόγειο του θεάτρου τέχνης μαζί με το «ΤΑΒΛΙ» σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κούν. Αποτελεί μία από τις πιο συγκινητικές κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του Δ. Κεχαίδη.

Το έντονο στοιχείο κατά τον κ Κάππα είναι ότι οι άνδρες δεν μεγαλώνουν ποτέ και μένουν μια ζωή παιδιά, αφού μέχρι και στα εξήντα πέντε τους χρόνια ο ένας προσπαθεί να «κοκορευτεί» περισσότερο από τον άλλο. Παράλληλα, το θεατρικό αυτό δείχνει την προηγούμενη γενιά και την πορεία της, ενώ παράλληλα εύκολα παρουσιάζεται και η νέα γενιά που έρχεται.

Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο τις ημέρες που γίνεται η προπώληση θα είναι

10€ (Γενική είσοδος), ενώ το βράδυ της παράστασης θα ισχύει 12€ κανονικό και 10€ το μειωμένο. 10€ (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και συνταξιούχοι άνω των 65 ετών).

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου από χθες Τετάρτη 15 Απριλίου. Ώρες Ταμείου: 11.00 π.μ.- 1.00 μ.μ. & 7.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Τηλ Ταμείου 26410 – 56 135 και κιν .6945977572.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΠΠΑΣ

Σκηνικά -Κοστούμια : ΧΡΥΣΑ ΔΑΠΟΝΤΕ

Φωτισμοί :ΕΛΕΝΑ ΣΙΩΚΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΒΑΓΓΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ