Η ΕΠΟ απέβαλλε την ΕΠΣ Θεσσαλίας!

1196193

Σε μια απόφαση που πιθανότατα θα ανοίξει τoν… Ασκό του Αιόλου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο προχώρησε η ΕΠΟ, καθώς έκανε γνωστή την αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Μετά την κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας να καταθέσει προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ζητώντας την έκπτωση των μελών του ΔΣ, η Ομοσπονδία αποφάσισε την αναστολή της ιδιότητας μέλους της. Η απόφαση πρέπει να περάσει από τα 3/4 της Γενικής Συνέλευσης για να επικυρωθεί. Η δικάσιμος έχει οριστεί και θα γίνει τη Δευτέρα 8/6 από την ΕΠΟ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου) όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα».

gazzetta.gr