Η Microsoft αποκάλυψε τον διάδοχο του Internet Explorer

550_334_404990

Τον διάδοχο του Internet Explorer αποκάλυψε η Microsoft σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του νέου της λειτουργικού, Windows 10.

Ο νέος browser με την ονομασία Edge (προηγουμένως γνωστός ως Project Spartan), ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά για εύκολη και αποτελεσματική περιήγηση στο διαδίκτυο. Το λογότυπο του νέου browser θυμίζει αρκετά αυτό του Internet Explorer, ωστόσο έχει υποστεί ορισμένες εικαστικές αλλαγές.

Η διάταξη του παραθύρου, παρότι φαίνεται λιτή, περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, ενώ μοιάζει σαν μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα, όπου εμφανίζονται οι σύνδεσμοι και οι ιστοσελίδες –σε μικρογραφίες- που επισκέπτεται συχνά ο χρήστης, καθώς και οι εφαρμογές που έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει.

Όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η ιστοσελίδα τεχνολογίας CNET, στον Edge θα είναι επίσης διαθέσιμες και δημοφιλείς επεκτάσεις που υπάρχουν στον Chrome της Google και τον Firefox της Mozilla, αφού πρώτα υποστούν «ορισμένες αλλαγές», σύμφωνα με τη Microsoft.

Οι χρήστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τον Edge θα πρέπει πρώτα να έχουν εγκαταστημένη στον υπολογιστή τους την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας, Windows 10 Technical Preview, η οποία είναι ακόμα «υπό κατασκευή».

Στον νέο browser η Microsoft σκοπεύει να ενσωματώσει χαρακτηριστικά όπως η Cortana, η εικονική βοηθός που θα περιλαμβάνεται στα Windows 10, καθώς και η δυνατότητα αποθήκευσης άρθρων για μετέπειτα ανάγνωση.

Ένα ακόμα εύχρηστο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους χρήστες να γράφουν απευθείας πάνω σε μια ιστοσελίδα ώστε να μπορούν να δείξουν σε κάποιον την πληροφορία που θέλουν να επικοινωνήσουν.

Ο Edge αναμένεται να γίνει διαθέσιμος μέσα στο καλοκαίρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ