Θερμή υποδοχή Πούτιν σε Τσίπρα – Το μήνυμα του Ρώσου προέδρου

Στο Κρεμλίνο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει αυτήν την ώρα κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην επανεκκίνηση των σχέσεων Αθήνας – Μόσχας προς όφελος των δύο λαών, αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι «η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι όμως είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την συγκίνηση του γιατί «το πρωί κατέθεσα στεφάνι στο άγνωστο στρατιώτη και απέτισα φόρο τιμής σε εκατομμμύρια απλούς ανθρώπους που έδωσαν την ζωή της για την μεγάλη αντιφασιστική νίκη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου», ενώ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είχε αναλογικά τον μεγαλύτερο φόρο αίματος».Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώ το απόγευμα ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει τετ α τετ με προέδρους ομογενειακών συλλόγων.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Υπάρχουν βαθιές και διαχρονικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς και εξαιτίας των κοινών αγώνων και εξαιτίας της κοινής θρησκευτικής παράδοσης και αυτή η σχέση διατηρήθηκε με αισθήματα φιλίας των δύο λαών. Ο σκοπός της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε να επανεκκινήσουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής».

real.gr