Κατ’ οίκον spa με απλές κινήσεις

550_334_297399

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαντλητικοί τις περισσότερες φορές. Πολλές φορές, οι γυναίκες βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους και ξεχνούν να τον φροντίσουν όσο θα έπρεπε.

Όλες αξίζουν ένα δώρο και τι καλύτερο από ένα spa. Δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε χρήματα ούτε χρόνο, μπορείτε όλη την περιποίηση να την κάνετε στο σπίτι εύκολα και απλά.

Καταρχάς, ξεκινήστε τη διαδικασία κάνοντας ένα ντους, απαραιτήτως. Αυτό θα απομακρύνει τους ρύπους και το σμήγμα από το δέρμα σας. Ύστερα, ανάψτε αρωματικά κεριά στο χώρο και γεμίστε την μπανιέρα για να αρχίσετε την υδροθεραπεία σας. Η υδροθεραπεία έγινε γνωστή από τον Ιπποκράτη και είναι εξαιρετική μέθοδος για αποτοξίνωση και χαλάρωση.

Το νερό πρέπει να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Δεν πρέπει να είναι καυτό, αλλά χλιαρό. Για να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας πρέπει να καθίσετε τουλάχιστον 20′ στη μπανιέρα, φροντίστε να έχετε απλώσει μία ενυδατική μάσκα στο πρόσωπό σας, η οποία λόγω της ζεστής θερμοκρασίας θα απορροφηθεί σε βάθος.

Σε περίπτωση που ο τύπος της επιδερμίδας του σώματος σας είναι ξηρός, απλώστε στο σώμα σας πριν μπείτε στη μπανιέρα ένα body butter. Εάν έχετε κάνει καταχρήσεις το προηγούμενο βράδυ, όπως έντονη κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου, προτιμήστε ένα μπάνιο αποτοξίνωσης. Επιλέξτε έλαια ή άλατα που διεγείρουν τη λεμφική κυκλοφορία, όπως το λάδι καρύδας.

Αφού πάρετε το μπάνιο σας, απλώστε στο σώμα σας αιθέριο έλαιο λεβάντας και φορέστε άνετα και βαμβακερά ρούχα, γιατί έτσι το δέρμα σας αναπνέει καλύτερα.

Για να νιώσετε την απόλυτη ευεξία, φτιάξτε ένα ρόφημα από θρεπτικά βότανα, που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σας και θα σας κάνει να χαλαρώσετε πριν από τον ύπνο.

Υλικά για το ρόφημα: αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου, λίγες σταγόνες λεμόνι, αποξηραμένα πέταλα λουίζας, ένα ξυλάκι κανέλας.

jenny.gr