Κλειστός Δήμος Πατρέων αύριο από τις 11 το πρωί, συλλαλητήριο για τα αποθεματικά

Εμφάνιση DSC_4299.JPG

Αύριο στην Βουλή, με διαδικασία κατεπείγοντος, συζητείται και ψηφίζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η κυβέρνηση με μια απαράδεκτη και προκλητική απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των θεσμών (τρόικα), για την αρπαγή των αποθεματικών των Ο.Τ.Α. και όλων των δημόσιων φορέων.

Πρόκειται για μια απόφαση, βαθιά αντιλαϊκή, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και την καθημερινότητά τους.

Είναι ειλημμένη απόφαση, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Κομισιόν, τον ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Στρώνουν το χαλί για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας της επόμενης δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου που θα την συνοδεύει.

Τα διαθέσιμα των Δήμων, που είναι χρήματα του λαού, οδηγούνται στους δανειστές, στο ακέραιο και στο διηνεκές για να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος,

Πρόκειται για αναγκαίους και κρίσιμους πόρους, που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να κατευθυνθούν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του, καταλήγουν στους δανειστές. Χρήματα που προορίζονται για την θέρμανση και τη σίτιση των παιδικών σταθμών, στις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.

Υλοποιώντας την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίσαμε αύριο Παρασκευή, ημέρα ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Δήμος να παραμείνει κλειστός από τις 11 το πρωί.

Καλούμε τους Συλλόγους και τους φορείς, τα Σωματεία των εργαζομένων, όλο το λαό και τη νεολαία, ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μπροστά από το Δημαρχείο, στις 11.30 το πρωί.

-Να καταδικάσουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

-Να απαιτήσουμε την άμεση και οριστική απόσυρσή της

-Δεν θα εφαρμόσουμε την Πράξη και δεν θα καταθέσουμε τα χρήματα

-Τα διαθέσιμα του Δήμου είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο.