Λαϊκά Παραμύθια από το Α’ Παιδικό Τμήμα της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού Πολιτιστικού Συλλόγου

unnamed

Στις 3 Απρλίου 2015 το Α’ Παιδικό Τμήμα (Α’ εως Γ’ Δημοτικού) της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού/Πολ. & Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό” παρουσίασε 2 Λαϊκά Παραμύθια με θέμα την αδελφική αγάπη. “Η Πούλια και ο Αυγερινός” και “Η Μετάξω και τα 7 αδέρφια της”.

Συμμετείχαν τα παιδιά: Μαρία Κολτσίδα, Αντρέας Καραγιάννης, Σύλβια Πλεξίδα, Ζένια Πλεξίδα, Στέλλα Γκούμα, Κωνσταντίνος Καργιοφίλης, Αμαλία Καρύμπαλη, Βάσω Μιχαλά, Παναγιώτης Τσοκάντας, Χαρά Κοτσάλου, Χρήστος Α. Κότσαλος, Χρήστος Κότσαλος, Μαρία Σιδηρά, Χρήστος Σιδηράς, Μαρία Σιδερά, Αλεξάνδρα Σιδερά, Όλγα Κουφού, Μαριτίνα Μονόματου, Τιτίνα Πατρινού

Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Διονυσία Ολιβώτου, Θεατρολόγος-Εκπαιδευτικός
Σκηνογραφία: Μιχάλης Κότσαρης
Φροντιστήριο αντικειμένων και ρούχων: Μένια Καρβέλη
Κατασκευές: Μαρία Ακρίδα
Φώτα-Ηχος: Δημήτρης Στογιάννη
Φωτογραφίες: Αστέρω Περγαντή, Μιχάλης Κότσαρης
Βίντεολήψη: Αστέρω Περγαντή
Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Πολ. & βΜορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό”
Παραγωγή: Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό”

Στόχος των θεατρικών παιδικών τμημάτων του Πολ. Συλλόγου και της δασκάλας τους Διονυσίας Ολιβώτου, δεν είναι να παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς μια παράσταση “υπερπαραγωγή”, ούτε να κάνουμε τα παιδιά μεγάλους ηθοποιούς, αλλά μέσα από τα θεατρικά μαθήματα να μάθουν να λειτουργούν συλλογικά και ομαδικά, καθώς και να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και τις δεξιότητές τους. Το ομαδικό παίξιμο στη θεατρική ορολογία σημαίνει ομαδική δημιουργία, σημαίνει τρομερή σκέψη.

Ακολουθούν:

Το Β’ Παιδικό Τμήμα (Δ’ εως ΣΤ’ Δημοτικού) της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού/Πολ. & Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό” θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο “Το Όνειρο του Ρο” του Ευγένιου Τριβιζά στις 9 Μαϊου (θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα).

Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων με την τρίτη παράσταση “Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού” του Ντάριο Φο την Τρίτη 14 Απριλίου, ώρα 8.30 στο Πνευματικό Κέντρο “Ευανθία Καρβέλη” και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι παραστάσεις σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.