Με επιτυχία στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ το Λύκειο Παραβόλας

kali

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Γενικού Λυκείου Παραβόλας ΤΟ Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στις 8 μ.μ.

Η θεατρική παράσταση ήταν σύνθεση δύο έργων του γνωστού κομικογράφου ΑΡΚΑ:  «Βιολογικός Μετανάστης…με Εχθρούς εξ’ αίματος» και ως κεντρικό θέμα ήταν ο ρατσισμός που υπάρχει στην κοινωνία μας.

Ο Διευθυντής του σχολείου Καλογεράς Παύλος προλογίζοντας είπε και τα παρακάτω:  «Το Γενικό Λύκειο Παραβόλας παρουσιάζει σήμερα τη δική του παράσταση και θέλουμε ως σχολείο να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργάνωτες του Μαθητικού Φεστιβάλ θεάτρου που διανύει τον 6ο χρόνο της παρουσίας του, τον Δήμο Αγρινίου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από το θέατρο μπορεί να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο της εκπαίδευσης και να δοθεί ποιοτική και αναβαθμισμένη η δυνατότητα στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και στα σχολεία να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο χώρο του Δημοτικού Περιφερειακού μας Θεάτρου.

Τη χαρά της δημιουργίας τη βλέπουμε μέσα στα μάτια των παιδιών μας όπου με «λογισμό και μ’ όνειρο» ανοίγουν νέους δρόμους, θέτουν νέους προβληματισμούς, δίνουν απαντήσεις σε σύγχρονα προβλήματα και σε κοινωνικές ανησυχίες, σκέφτονται ανεξάρτητα, αμφισβητούν, δημιουργούν και φαίνεται ότι δεν το χορταίνουν αυτό που κάνουν.

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες της παράστασης κάναμε μαζί ένα μοναδικό και όμορφο ταξίδι για πέντε μήνες: τον Γιώργο, την Αγγελική, την Αναστασία, την Μαρία, την Ελένη, την Μαρία, την Γεωργία, την Ραφαέλα και τον Χρήστο.

Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας έδωσαν αυτή τη χαρά

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου είναι η κυρία Λύρα Κωνσταντίνα, Φιλόλογος η οποία πραγματικά ήταν η ψυχή της όλης προσπάθειας  Συμπαραστάτες ήταν ο κύριος Καλαμπαλίκης Γεώργιος, Γυμναστής, η κυρία Αθανασίου Αγγελική, Πληροφορικής και ο υποφαινόμενος.»

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Παραβόλας απέδωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία τους ρόλους τους και οι θεατές παρακολούθησαν τα δρώμενα επί σκηνής με προσήλωση και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.