Με λαμπρότητα η υποδοχή των τιμίων λειψάνων των Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Καμαρούλα Αγρινίου (φωτό)

Εμφάνιση 5.jpg

Εμφάνιση 7.jpg

Εμφάνιση 15.jpg

Εμφάνιση 17.jpg

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Καμαρούλα Αγρινίου σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, η υποδοχή των τιμίων λειψάνων των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα προσεκόμισε από την Ιθάκη, γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα όρια της κωμοπόλεως, ενώπιον του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γρηγορίου Καμαρούλας, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

Μετά την υποδοχή σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατάληξη τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Χριστόδουλος Τριλίβας, Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης και Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ραφαήλ Ιθάκης.

Στις ιερές ακολουθίες παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και πλήθος πιστών. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Βασιλείου Κονήδα.

Εκ του Ιερού Ναο