Με μεγάλη επιτυχία η Ομιλία του Καθηγητή κυρίου Σ. Τραχανά στο Αγρίνιο (φωτό – βίντεο)

Εμφάνιση traxanas1.jpg
Εμφάνιση traxanas2.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου η ομιλία του διεθνούς φήμης καθηγητού κυρίου Στέφανου Τραχανά στο Αγρίνιο. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Αστρονομική -Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου. Ο κύριος Τραχανάς πραγματοποίησε μια διαθεματική ομιλία και με τρόπο εκλαϊκευμένο ανέπτυξε το θέμα για τη Γένεση των Γαλαξιών και της ζωής δομημένο στην “Αρχή της Αβεβαιότητας” , βασικό αξίωμα της Κβαντικής Μηχανικής. Για να ενισχύσει την εκλαϊκευτική προσσέγγιση του δεν δίστασε να κάνει  αναφορές στη Σωκρατική φιλοσοφία ακόμα και σε σύγχρονες αποτυπώσεις των παραπάνω θεωριών στην Τέχνη όπως το έργο “Φάντασμα της Όπερας”.

Αναλυτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο μέρος της  εξαιρετικής αυτής ομιλίας στον παρακάτω υπερσύνδεσμο του καναλιού στο youtube της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, που στο εξής θα επιδιώκει να μαγνητοσκοπεί τις ομιλίες της.

Η λήψη έγινε  από τον κύριο Γιάννη Γιαταγάνα.

Τον καθηγήτη κύριο Στέφανο Τραχανά προλόγισαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, ο κος Θεοδόσης Σαμψών, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στις ΗΠΑ και ο φιλόλογος κος Κώστας Καλογεράς, μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας. Τον συντονισμό έκανε ο φιλόλογος Λίνος Υφαντής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Τσιώλης, η δημοτική σύμβουλος κυρία Ευαγγελία Κραβαρίτη, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της Αστρονομικής Εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/astronomiki