Μπρος στο φάσμα της στάσης πληρωμών ο Δήμος Αγρινίου. Σφοδρή επίθεση Παπαναστασίου, στην Κυβέρνηση, για την Π.Ν.Π. (φωτό – βίντεο)

unnamed (1)

Με τη φράση ”η Κυβέρνηση στοχοποιεί την αυτοδιοίκηση και θέλει να την θέσει απέναντι στους πολίτες” ο κ.Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου εξαπέλυσε πριν λίγο από το δημαρχείο του Αγρινίου σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης ενόψει της αυριανής ψήφισης από την Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για τα ταμειακά διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης.

Όπως εξήγησε ο κ.Παπαναστασίου στους δημοσιογράφους η Κυβέρνηση ψεύδεται όταν μιλά για παρακράτηση των αποθεματικών των δήμων μιας και στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται στην δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων της αυτοδιοίκησης κάτι που σημαίνει ότι ο δήμος Αγρινίου αλλά και οι άλλοι δήμοι της χώρας μπορούν να βρεθούν άμεσα μπροστά στο φάσμα της αδυναμίας πληρωμής κάθε είδους υποχρέωσης του δήμου, όπως μισθοί υπαλλήλων, λειτουργικά έξοδα (καύσιμα, για τα απορριμματοφόρα κ.ο.κ.) επιδόματα, πληρωμές προμηθευτών του δήμου κ.τ.λ.

Ο κ.Παπαναστασίου έδωσε και την πολιτική διάσταση της απόφασης της Κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν σεβάστηκαν και δεν σέβονται την αυτοδιοίκηση, γιατί ίσως να τους ενοχλεί το γεγονός ότι οι δήμαρχοι και οι άλλοι αιρετοί είναι πολύ κοντά στον δημότη». Μάλιστα, επισήμανε το γεγονός ότι μια απόφαση της λογικής «αποφασίζουμε και διατάζουμε», πάρθηκε ξημερώματα της 21ης Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή (24/04/15) οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου θα παραμείνουν συμβολικά κλειστές από τις 12:00 – 15:00 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της αυτοδιοίκησης.

Επίσης, αύριο ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να επιδώσει στο προεδρείο της Βουλής και στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, μαζί με άλλους δημάρχους το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και το αναλυτικό υπόμνημα.