Ναύπακτος: «Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» του Κώστα Κοτσανά

Την Παρασκευή 1η Μαϊου 2015 και ώρα 20.00΄, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «Έκθεσης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» του Κώστα Κοτσανά, η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου με τη συμμετοχή της Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας «Μίκης Θεοδωράκης».

Στην εκδήλωση θα βραβευθεί για το έργο του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ναυπάκτου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», συμπολίτης μας Θανάσης Θεοδωρόπουλος.

Η έκθεση  λειτουργεί από 14 Απριλίου έως 30 Μαϊου 2015 με πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπακτίας και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Ναυπάκτου αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας – όπως διαπιστώθηκε από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών- να γνωρίσουν από  κοντά τις απίστευτες επιδόσεις των Αρχαίων Ελλήνων στον τομέα της Τεχνολογίας.

Τα εκθέματα, μας αποδεικνύουν ότι οι Αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν Εφαρμοσμένη Τεχνολογία στην καθημερινότητά τους η οποία όχι μόνο δεν διαφέρει σε πολλές περιπτώσεις  από τη σύγχρονη αλλά αποτέλεσε και τη βάση αυτής.