Νεκρός ο συνεργός του Μαζιώτη – Συνελήφθησαν οι ληστές του Διστόμου – Αποκαλυπτικό βίντεο από τη βίλα με τα καλάσνικοφ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με ανταλλαγή πυροβολισμών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, όταν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες για τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση και με τρομοκρατία.

Από την τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν και οι τρεις ληστές του Διστόμου, ενώ ένας εξ αυτών είναι νεκρός. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο νεκρός ληστής δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, αλλά έδωσε τέλος στη ζωή του, προκειμένου να μην συλληφθεί.

Πρόκειται για τους ληστές του Διστόμου, οι οποίοι καταζητούνται και μάλιστα ένας εξ αυτών καταζητείται και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Συγκεκριμένα από την επιχείρηση έχουν συλληφθεί ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, οι οποίοι μάλιστα αιφνιδιάστηκαν από την άρτια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και παρά το γεγονός πως προσπάθησαν να διαφύγουν από το πίσω μέρος του σπιτιού, τελικά δεν τα κατάφεραν.

Αντίθετα, ο τρίτος ληστής του Διστόμου ήταν αυτός που αντιστάθηκε και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών για να δώσει μετά τέλος στη ζωή του.

Ένας από τους συλληφθέντες ληστές ήταν στενός συνεργάτης και του φαντομά καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα και μάλιστα είχε λάβει μέρος και στην απόδραση με το ελικόπτερο του Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Οι τρεις ληστές του Διστόμου είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στη Χρυσή Ακτή στη Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το σπίτι και τους περίμεναν να βγουν.

Το σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και 4 ημέρες αλλά οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επέμβαση, γνωρίζοντας πως οι ληστές του Διστόμου είναι πάντα οπλισμένοι σαν “αστακοί”

Πριν την επιχείρηση είχαν παρακολουθήσει τους ληστές να βγαίνουν από το σπίτι και να φτάνουν μέχρι τη Λάρισα, όπου σε ένα χωριό κοιτούσαν ένα υποκατάστημα τράπεζας, με τους αστυνομικούς να καταλαβαίνουν πως ετοιμάζονται για μία νέα ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην πολυτελή κατοικία όπου διέμεναν οι ληστές του Διστόμου βρέθηκε βαρύς οπλισμός με δεκάδες καλάσνικοφ.

newsit.gr