Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Στενό της Ναυπάκτου ,για την διάνοιξη της επαρχιακού οδού Ναυπάκτου – Θέρμου

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες για την διάνοιξη της επαρχιακού οδού Ναυπάκτου – Θέρμου στο ύψος των πρώτων εργατικών κατοικιών, στο γνωστό σημείο «Στενό». Από το πρωί, μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με μηχανήματα εργολάβου που συμμετέχει στις εργασίες της κατασκευής της Ιονίας Οδού, προχωρούν στην απομάκρυνση των σαθρών πετρωμάτων τα οποία, στην κυριολεξία, κρέμονταν πάνω από τα διερχόμενα οχήματα. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού η στροφή που υπάρχει στο δρόμο, με την μικρή ορατότητα, λόγω των πρανών, ήταν η αιτία πολλών θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που είχαν συμβεί στο σημείο.
Τις εργασίες παρακολουθεί και συντονίζει ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς που όπως δήλωσε και στην κάμερα του Lepanto, η διάνοιξη του συγκεκριμένου σημείου ήταν κάτι απαραίτητο και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που χρόνια τώρα, διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατούσε στο Στενό.
«Με την βοήθεια της εταιρείας και με τα δικά μας μηχανήματα, μέσα σε 48 ώρες θα έχουμε απομακρύνει τα χιλιάδες κυβικά μπάζα και θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μέχρι τα όρια της απαλλοτρίωσης», σημείωσε ο κ. Κοτσανάς.
Να τονίσουμε πως λόγω των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους ενώ για τα φορτηγά και την αστική συγκοινωνία λειτουργεί μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Μέχρι να αποδοθεί και πάλι ο δρόμος στην κυκλοφορία, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο σημείο των εργασιών, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Ναυπακτίας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης.http://lepantortv.gr/