Ξεκίνησε το Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Αγρίνιο

Εμφάνιση IMG_7016.JPG

Εμφάνιση IMG_7028.JPG

Οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης για θεσμικά ζητήματα,  θέματα ισότητας, οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των ΟΤΑ αλλά και τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, συζητούνται στην προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου που πραγματοποιείται σήμερα στο Αγρίνιο ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά».

Οι εργασίες  ξεκίνησαν πρίν λίγο  στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων Αλέξανδρος Παρίσης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα εξής θέματα:

  • Θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής θεσμών, Μιλτιάδη Καρπέτα, δήμαρχο Μεταμόρφωσης,
  • Ισότητας, με εισηγήτρια την πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας, Δήμητρα Τσανάκα, δήμαρχο Καβάλας,
  • Οργάνωση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση στους δήμους, με εισηγητή των πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Τσιάμη, δημοτικό σύμβουλο Ορχομενού.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Ξάνθη και ΓιάννεναΒόλο, ενώ μετά το  Αγρίνιο, ακολουθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Στην Αθήνα, 20 Απριλίου, για τους δήμους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, και στο Λουτράκι, 22 Απριλίου για τους δήμους Αττικής και Πελοποννήσου.

Επίσης τα συμπεράσματα όλων των προσυνεδριακών συζητήσεων θα αποτελέσουν τη βάση διαβούλευσης για το Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου και θα διαμορφωθεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια.