Οι ενδεκαδάτοι του Μαρκαριάν

ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÅÕÑÙÐÁÉÊÏÕ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÏÓ 2016 / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÅÈÍÉÊÇÓ ÅËËÁÄÏÓ / EURO 2016 / PRELIMINARY / GREECE TRAINING

Πρόβα ενδεκάδας μπορεί να μην έκανε ο Σέρχιο Μαρκαριάν στις προπονήσεις της Τρίτης, ωστόσο φανέρωσε τις προθέσεις του στις ασκήσεις τακτικής. Υποψήφιοι οι Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος και Μήτρογλου.

Το πρόγραμμα της διπλής προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής το πρωί και πολλή δουλειά στις στημένες φάσεις στο απογευματινό πρόγραμμα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός φαίνεται να έχει καταλήξει στους οκτώ από τους έντεκα διεθνείς που θα ξεκινήσουν στο κρίσιμο ματς με τα Νησιά Φερόε, το προσεχές Σάββατο.

Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται ο Ορέστης Καρνέζης, οι δύο στόπερ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς, δεξιά στην άμυνα ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Κώστας Σταφυλίδης. Οι δύο από τους τρεις της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Ανδρέας Σάμαρης και ο Παναγιώτης Κονέ, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν «κουνιέται» από το δεξί άκρο της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, το πράγμα δυσκολεύει με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να έχει την τελική ευθύνη σχετικά με την επιλογή των προσώπων για την ενδεκάδα. Στη διάρκεια των ασκήσεων τακτικής στην πρωινή προπόνηση, ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε τον Κώστα Φορτούνη μαζί με τον Σάμαρη και τον Κονέ στη μεσαία γραμμή, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τον Κώστα Μήτρογλόυ σε θέση φορ.

Οι δεύτερες σκέψεις που κάνει ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι η τοποθέτηση του Παναγιώτη Ταχτσίδη στον άξονα της μεσαίας γραμμής και η μετατόπιση του Κώστα Φορτούνη στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Όσον αφορά τον φουνταριστό, σαφές προβάδισμα για να ξεκινήσει στο σαββατιάτικο ματς έχει ο Κώστας Μήτρογλου, που δείχνει σε καλή κατάσταση παρότι δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του το τελευταίο διάστημα.

Ο Νίκος Καρέλης είναι το αουτσάιντερ για να αγωνιστεί βασικός, ενώ ο Δημήτρης Κολοβός υπολογίζεται περισσότερο σαν «εννιάρι» βάσει των δοκιμών του διημέρου. Η προπόνηση της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη το απόγευμα στις 18:00 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

sport-fm.gr