Οι καλύτερες εφαρμογές για streaming μουσική για το iPhone σας

Πλέον, το να διαλέξετε μια εφαρμογή για streaming μουσική δεν είναι εύκολο καθώς υπάρχει πλήθος τέτοιων εφαρμογών στο App Store.

Επίσης, ακόμα και οι καλύτερες δεν έχουν όλες τις λειτουργίες που μπορεί να θέλετε από μια τέτοια εφαρμογή. Καθώς οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές χρειάζονται κάποια συνδρομή, κάνει την επιλογή σας ακόμα πιο δύσκολη.

Για το πώς θα επιλέξετε μια τέτοια εφαρμογή είναι στο χέρι σας καθώς υπάρχουν εφαρμογές από τις οποίες μπορείτε να κάνετε streaming ραδιόφωνο αλλά και άλλες από τις οποίες μπορείτε να ακούσετε μουσική η οποία δεν παίζει live.

Καθώς δεν μπορούμε να σας πούμε με ασφάλεια ποια θα ήταν η καλύτερη υπηρεσία για εσάς, μπορούμε ωστόσο να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε μέσα από μια συλλογή εφαρμογών που θα σας παρουσιάσουμε.

Οι εφαρμογές τις οποίες, λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε streaming μουσική είναι οι εξής:

1. Pandora

Μια εφαρμογή η οποία προτείνεται κυρίως για radio streaming και την οποία οι developers της την έχουν επιμεληθεί εξαιρετικά καλά. Προσωπικά, κρατάω την εφαρμογή Pandora στο κινητό μου, γιατί είναι από εκείνες όπου μπορώ να πληκτρολογήσω το όνομα ενός καλλιτέχνη, να πατήσω το play και να ακούσω αυτό που θέλω.

Ένα αρνητικό το οποίο θα καταλόγιζα στην εφαρμογή είναι ότι η ίδια η υπηρεσία διαχωρίζει τους καλλιτέχνες από τις playlists. Θα προτιμούσα να μην γινόταν κάτι τέτοιο, ωστόσο θα κρατήσω την εφαρμογή για τον λόγο του ότι είναι εξαιρετικά επιμελημένη από τους developers. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν για κατέβασμά αλλά θα ακούτε και διαφημίσεις πριν από κάθε τραγούδι. Ωστόσο, μπορείτε να πληρώσετε $4.99 το μήνα ή $40 το χρόνο και να ξεφορτωθείτε τις διαφημίσεις.

2. Rdio

Πάνω από 32 εκατομμύρια τραγούδια βρίσκονται στην βάση δεδομένων του Rdio, τα οποία μπορείτε να ακούσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσω της εφαρμογής και τα οποία παρουσιάζονται με έναν όμορφο τρόπο μέσω του Rdio.

Κακά τα ψέματα, το Rdio, έχει ένα από τα πιο ωραία user interfaces το οποίο θα το διαπιστώσετε όταν φτάσει η ώρα να ακούσετε μουσική. Πάνω από 32 εκατομμύρια τραγούδια βρίσκονται στις λίστες αναπαραγωγής τα οποία σας δίνεται η δυνατότητα να τα ακούσετε και offline.

Επίσης, μπορείτε να ανακαλύψετε νέες μουσικές επιλογές με έναν μοναδικό τρόπο, να επεξεργαστείτε τους διάφορους σταθμούς και άλλα πολλά. To Rdio δεν έχει όλα τα περιεχόμενα που έχει το Spotify αλλά αν δεν σας νοιάζει κάτι τέτοιο τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το Rdio είναι ακόμα καλύτερη εφαρμογή σε σύγκριση με το Spotify.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή δωρεάν ως εφαρμογή για ράδιο, ενώ μπορείτε να γίνετε και συνδρομητής της υπηρεσίας από $9,99 τον μήνα όπου θα έχετε απεριόριστη πρόσβαση στα τραγούδια και δεν θα έχετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις.

3. Spotify

Η γνωστή σε όλους εφαρμογή του Spotify είναι διαθέσιμη με αποκλειστικό περιεχόμενο, μεγάλη αξιοπιστία καθώς επίσης και πολλές επιλογές δωρεάν. Η αλήθεια είναι πως το Spotify έχει το πιο αποκλειστικό περιεχόμενο τραγουδιών σε σχέση με άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, δυνατότητα αναπαραγωγής offline και άλλα τόσα.

Μπορεί το design της εφαρμογής να μην είναι τόσο ανανεωμένο αλλά είναι η υπηρεσία που έχει πρώτη όλες τις καινούριες μουσικές επιλογές και κυκλοφορίες. Επίσης, το Spotify δίνει την δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής on demand διαφόρων καλλιτεχνών, άλμπουμ και άλλων, κάτι το οποίο για παράδειγμα δεν το παρέχει η εφαρμογή Rdio και άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Η συνδρομή στην συγκεκριμένη υπηρεσία είναι στα $9,99 τον μήνα.

4. Songza

Μια εφαρμογή για την αναπαραγωγή μουσικής ακόμα και σε πάρτυ, για μουσική από κάθε δεκαετία της επιλογής σας. Είναι μια από τις εφαρμογές που προσωπικά χρησιμοποιώ όταν μαζευόμαστε με φίλους και αποφασίζουμε να διασκεδάσουμε σε ένα σπίτι από το να πάμε έξω σε ένα club. Είναι η μοναδική ίσως εφαρμογή, η οποία επιτρέπει να ταξινομήσετε την μουσική κατά το είδος που θέλετε καθώς επίσης και να φτιάξετε τις δικές σας λίστες μουσικής.

Επίσης, παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης σε ήδη υπάρχουσες λίστες μουσικής μόλις με μερικά taps. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εντελώς δωρεάν χωρίς κανένα περιορισμό.

5. SoundCloud

Μια από τις πιο προσεγμένες και καλές εφαρμογές για την αναπαραγωγή μουσικής, η οποία λειτουργεί και ως ένα μικρό community όπου μπορείτε να ακολουθείτε τους φίλους σας και να έχετε πρόσβαση σε λίστες που θέλουν εκείνοι να μοιράζονται.

Μπορείτε να καταπληκτική indie μουσική, remixes από μεγάλους Dj, τραγούδια τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει κάπου αλλού αλλά και γενικά τραγούδια τα οποία μπορείτε να ακούσετε και από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Είναι κάτι παραπάνω από μια απλή on-demand streaming υπηρεσία, είναι με άλλα λόγια μια ολόκληρη music community. Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια έχω βρει κάποια απλά καταπληκτικά indie κομμάτια στο SoundCloud τα οποία δεν έχω βρει σε καμιά άλλη υπηρεσία. Είναι μια free υπηρεσία την οποία αν θέλετε μπορείτε να αποκτήσετε και κάποια συνδρομή στο μέλλον.

6. Slacker

Η εφαρμογή Slacker μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη βάση δεδομένων όσο οι άλλες υπηρεσίες αλλά αποτελεί μια εξίσου καλή μουσική για αναπαραγωγή μουσικής από ραδιόφωνο. Επίσης περιέχει αρκετούς αθλητικούς σταθμούς καθώς επίσης και comedy stations, τα οποία θα βρείτε στο Slacker.

To user interface επίσης έχει αναβαθμιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, κάνοντας την εμπειρία χρήσης πιο εύκολη για όλους. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και κατόπιν συνδρομής με μόνο $3,99, κάνοντας την αρκετά προσιτή σε σχέση με άλλες εφαρμογές.

7. iTunes Radio

H built-in εφαρμογή του iTunes για αναπαραγωγή μουσικής μέσω του iOS με μηδενικό κόστος. Μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας σταθμούς ή και να ακούσετε αυτούς που ήδη υπάρχουν στο iTunes αλλά και να κάνετε mix κάποιους καλλιτέχνες και τραγούδια.

Αν κάνετε και subscribe στην υπηρεσία του iTunes Match τότε θα γλιτώσετε και από διαφημίσεις. Αν δεν θέλετε, η υπηρεσία είναι και πάλι free απλά θα έχει κάποιες ενοχλητικές διαφημίσεις. Αν απλά θέλετε τα βασικά από την εφαρμογή, τότε η Free έκδοση είναι ότι πρέπει.

8. Beats Music

Είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες για την δημιουργία Playlist. Εκτός από όλες τις άλλες υπηρεσίες για streaming μουσικής, η Beats Music είναι ίσως η καλύτερη για την δημιουργία και αναπαραγωγή των διαφόρων Playlists.

Νέες playlists ανεβαίνουν στην βάση δεδομένων της εφαρμογής σχεδόν καθημερινά και σίγουρα υπάρχει κάτι το οποίο ο κάθε ακροατής θα λατρέψει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα free αναπαραγωγής, ενώ η συνδρομή ξεκινάει από τα $10 τον μήνα και τα $100 τον χρόνο. Επίσης έχετε την δυνατότητα offline αναπαραγωγής και άλλες πολλές δυνατότητες τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία.

9. Amazon Music

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι free για τους χρήστες του Amazon Prime. H συγκεκριμένη υπηρεσία σίγουρα χρειάζεται ακόμα αρκετές αναβαθμίσεις και χαρακτηριστικά. Η βάση δεδομένων περιέχει παραπάνω από 1 εκατομμύριο μουσικά κομμάτια. Μπορείτε επίσης, να ακούσετε τα τραγούδια offline.

Σίγουρα δεν αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση σε σχέση με άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές αλλά ξαναλέμε πως αν είστε συνδρομητής του Amazon Prime τότε αποτελεί μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Γενικά και το περιβάλλον χρήσης της εφαρμογής είναι αρκετά καλό.

10. TuneIn Radio Pro

Μια εφαρμογή και υπηρεσία με δυνατότητα καταγραφής μουσικής ενώ έχει μια τεράστια συλλογή ραδιοφωνικών σταθμών από όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή TuneIn Radio Pro κάνει μια δουλειά πολύ καλά και αυτή είναι η αναπαραγωγή live σταθμών.

Επίσης παρέχει την δυνατότητα καταγραφής οτιδήποτε σας αρέσει και την δυνατότητα αναπαραγωγής του την στιγμή που θα το χρειαστείτε.

Μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από αθλητικούς σταθμούς, σταθμούς για ειδήσεις, talk shows αλλά φυσικά και μουσική. Αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για την αναπαραγωγή μουσικής από ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Υπάρχει η έκδοση Pro η οποία είναι στα $9,99 αλλά και η lite έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες η οποία είναι εντελώς δωρεάν.

11. Rhapsody

Μια υπηρεσία αρκετά προσιτή στην τιμή και με πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αυξήσει τους ρυθμούς τις τα τελευταία χρόνια. Προσφέρει καταπληκτική ποιότητα ήχου, απεριόριστα skips, offline αναπαραγωγή μουσικής και άλλα πολλά.

Ένα πράγμα το οποίο προσωπικά μου έκανε και εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται οι playlists.

Αποτελεί, επίσης, μια πολύ καλή υπηρεσία η οποία συνδυάζει την μουσική και την αναπραγωγή σταθμών online, επομένως μπορεί να ικανοποιήσει και εκείνους που είναι κάπου στη μέση, δηλαδή δεν χρησιμοποιούν μόνο το ραδιόφωνο, αλλά και συγκεκριμένες playlists για να ακούσουν μουσική.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία, δηλαδή η συνδρομή της, ξεκινάει από τα $4,99 τον μήνα.

12. Google Play Music

Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει το streaming μουσικής αλλά και την αναπαραγωγή μουσικής από την βιβλιοθήκη σας. Είναι από τις υπηρεσίες η οποία όχι μόνο προσφέρει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια, αλλά σας προσφέρει και την δυνατότητα προσθήκης της δικής σας μουσικής, δίνοντας το όριο των 50000 κομματιών ανά χρήστη.

Αν λοιπόν θέλετε να σώσετε λίγο από τον αποθηκευτικό σας χώρο και κανένα από τα κομμάτια σας δεν είναι αγορασμένα από το iTunes, τότε το Google Play Music είναι η πιο κατάλληλη εφαρμογή.

Για πρόσβαση στην πλήρη εφαρμογή θα πρέπει να κάνετε subscribe στην υπηρεσία έναντι $9,99 τον μήνα, αλλά μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή και να ξεκινήσετε μία trial περίοδο όπου θα μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία.

13. Deezer

Μια αρκετά καλή υπηρεσία για αναπαραγωγή on-line μουσικής. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, αλλά όχι στις ΗΠΑ ακόμα. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολύ καλά πράγματα για την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει διάφορα πακέτα συνδρομής τα οποία μπορείτε να δείτε αν κάνετε μια βόλτα από το App Store, στην σελίδα της συγκεκριμένης εφαρμογής.

appleworldhellas.com