«Ομάδα να πάμε Μουντιάλ ή ο καθένας το δρόμο του»

010719

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έδωσε την δική του εκδοχή για το πώς θα πρέπει να πορευτεί η Εθνική ομάδα στο εξής, οριοθετώντας σαν στόχο την δημιουργία μιας ομοιογενούς ομάδας που θα πάει στο Μουντιάλ.

Ο Έλληνας αμυντικός υποστήριξε πως ο κάθε ποδοσφαιριστής, που θα παίξει πλέον στην Εθνική, πρέπει να σέβεται τη φανέλα με το εθνόσημο, αλλά και τον συμπαίκτη του, ενώ υποσχέθηκε, πως οι διεθνείς θα κάνουν ότι μπορούν για να διεκδικήσουν τα εναπομείναντα ματς, έστω και αν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο.

«Σίγουρα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το πράγμα πήγε στραβά από αρχή. Μεγάλη ευθύνη έχουμε όλοι και το εννοώ. Υπάρχουν δύο καταστάσεις: Ή κοιτάμε μπροστά για να φτιάξουμε ομάδα και να πάμε στο Μουντιάλ το επόμενο ή τραβάει ο καθένας δρόμο και τελειώνουν όλα. Πρέπει να φτιάξουμε και πάλι μια καλή ομάδα που θα παλεύει από το 1’ ως το 90’. Όσοι έρχονται θα πρέπει να σέβονται συμπαίκτες και το εθνόσημο κι έτσι θα παλέψουμε για να φτάσουμε στο επόμενο Μουντιάλ.

Δεν είναι θέμα ριζικών αλλαγών, δεν είναι πως είμαστε Γερμανία και έχουμε 450 παίκτες διαθέσιμους. Θα πρέπει να έρθει πίσω η ομοιογένεια που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, θα πρέπει ο καθένας ατομικά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ν’ αρχίσουμε ν’ αγαπάμε πάλι την Εθνική» είπε ο Παπασταθόπουλος αρχικά και πρόσθεσε:. «Αυτή τη στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί, δεν υπάρχουν παίκτες σαν τον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη, δεν υπάρχουν παιδιά που να μπορούν να στηρίξουν την Εθνική. Φταίμε εμείς κι όσοι ασχολούνται με αυτή (σ.σ την Εθνική)».

Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν να εξηγήσει τι εννοεί, πως πήγε στραβά από την αρχή, ο διεθνής αμυντικός τόνισε: «Αυτή η προσπάθεια δεν βγήκε. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όταν χάνεις το 1ο και το 2ο, το έζησα και με την ομάδα, δύσκολα γυρίζει. Και βέβαια πάμε για να κερδίσουμε τα επόμενα ματς και ας είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Πάμε να παλέψουμε, να φτιάξουμε μια σταθερή ομάδα να πάμε παρακάτω. Σήμερα κάνουμε 17 ευκαιρίες και δεν κάνουμε γκολ φταίμε εμείς, όσοι ασχολούνται με την Εθνική, μα πάνω απ’ όλα εμείς».

Καλούμενος να σχολιάσει ποιοι τομείς είναι εκείνοι που χρειάζονται βελτίωση, ο Παπασταθόπουλος απάντησε:
«Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τι πρέπει να βρούμε και τι χάσαμε, αυτά είναι θέματα του προπονητή. Όλοι πρέπει ν’ αγαπάμε την Εθνική, να σεβόμαστε τον διπλανό μας και να φτιάξουμε κάτι καινούργιο για το Μουντιάλ».

sport-fm.gr