Ο Νίκος Φίλης από το Αγρίνιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση αλλά δεν έχει την εξουσία

Εμφάνιση IMG_7332.JPG

Εμφάνιση IMG_7336.JPG

Εμφάνιση IMG_7339.JPG

Εμφάνιση IMG_7341.JPG

Σε μια μεγάλη κομματική εκδήλωση που οργάνωσε απόψε η νομαρχιακή επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Παπαστράτειο Μέγαρο του Αγρινίου μίλησε απόψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ.Νίκος Φίλης .

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Ν.Ε κ. Θανάσης Γαλατάς ο οποίος υπογράμμισε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να σεβαστεί την λαική εντολή των εκλογών του Ιανουαρίου,να μην υπερβεί τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να προβλέπει γενναία αναδιάρθρωση χρέους.

Στο ίδιο μήκος κλίματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση της βουλευτού Μ.Τριανταφύλλου η οποία είπε ότι αν υπερβούν οι κόκκινες γραμμές δεν θα υπάρξει μέλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Φίλης στην ομιλία του  έκανε λόγο για επεξεργασία εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου που θα εγγυάται την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή ως προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη. «Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε. «Είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες της οικονομίας που υπονόμευσαν την πορεία και το μέλλον της χώρας που βγήκαν στην επιφάνεια με το ξέσπασμα της κρίσης».
Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν συμφωνία με σχέδια διχαστικά για την Ευρώπη, ανέφερε ο κ.Φίλης τονίζοντας : «ότι υπάρχουν φωνές που γνωρίζουν πως η συμφωνία αφορά όλη την Ευρώπη. Πιστεύω ότι αυτές οι μέρες θα καταγραφούν ως επαναβεβαίωση της πεποίθησης για την Ευρώπη» είπε και σημείωσε ότι προϋπόθεση είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα».

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του ότι «O ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση αλλά δεν έχει την εξουσία>> ενώ επεσήμανε ότι βασικός  διαπραγματευτικός στόχος  είναι η «επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα διασφαλίζει γενναίο ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα».

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ.Τάσος Παπαλάμπρος  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην τοπική οργάνωση για μη σωστή λειτουργία και κακή προετοιμασία της αποψινής εκδήλωσης.