Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Γηροκομείο Μεσολογγίου: «Ήρθα για να εκφράσω τη συγγνώμη της Πολιτείας»

Εμφάνιση IMG_4442.JPGΕμφάνιση IMG_4440.JPGΕμφάνιση IMG_4403.JPGΕμφάνιση IMG_4398.JPGΕμφάνιση IMG_4389.JPG

 

«Δεν ήρθα εδώ για να μου εκφράσετε καμία ευγνωμοσύνη. Εγώ περισσότερο ήρθα εδώ για να εκφράσω τη συγγνώμη της Πολιτείας… Η Εκκλησία έχει αναλάβει ένα ρόλο που κανονικά ανήκει στην Πολιτεία… Στο πρόσωπό σας βλέπω την Εκκλησία την οποία ευχαριστώ και θέλω να πω από την πλευρά μου ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να συνδράμω αυτό το έργο».

Με αυτά τα σημαντικά λόγια ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε τον λόγο της συγκεκριμένης επίσκέψεώς του στο «ΣΕΛΙΒΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», απευθυνόμενος στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ο οποίος τον υποδέχθηκε στο χώρο του Ιδρύματος το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων.

Με την ευκαιρία των Εορτών της 189ης επετείου της ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς (ο οποίος προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου), προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί τους ηλικιωμένους αδελφούς της Μητροπόλεως, στους οποίους το συγκεκριμένο Ίδρυμα της Ιεράς Πόλεως προσφέρει σωματική ανακούφιση και ψυχική ανάπαυση.

Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, κατά την προσφώνησή του προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο, είπε:  «Επιτρέψατέ μας πρωτίστως Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε, επί τη αναλήψει των μεγάλων Σας καθηκόντων, να ευχηθούμε ολόψυχα ο Τριαδικός Θεός να Σας χαρίζει υγεία, πολλά – πολλά έτη, δύναμη πολύ και φωτισμό για προσφέρετε ό,τι καλύτερο στο Ελληνικό Έθνος και να εμπνέετε την πίστη, τη γαλήνη, την ειρήνη και τη δημιουργία».

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια τόνισε τα εξής: «Ως ταπεινός Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και εκ μέρους των εκλεκτών συνεργατών μας, των κληρικών και των λαϊκών, θέλω να Σας ευχαριστήσω γιατί θυσιάσατε και κόπο και χρόνο και βρίσκεσθε αυτή τη στιγμή εδώ σε αυτό το ευλογημένο Ίδρυμα, όπου με τη χάρη του Θεού γίνεται προσπάθεια να ανακουφίζονται αδελφοί μας οι οποίοι χρειάζονται ενίσχυση γιατί έχουν μια προχωρημένη ηλικία, να στηρίζονται και να βοηθούνται. Κυρίως δε να ετοιμάζονται όταν ο Θεός θελήσει να γίνουν μέτοχοι της αιωνιότητος.