«Πάρε Ανάσα» – ενημέρωση σε σχολεία τoυ Αγρινίου

027c2709-db1a-4b9d-b72a-de8a7441d441

 

Σε Δημοτικά Σχολεία στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας συνεχίζεται το μήνα Μάιο το πρόγραμμα «Πάρε Ανάσα» για την πρόληψη του καπνίσματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την πνευμονολόγο Δήμητρα Μπουσίου και με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, από 13-16 Μαΐου το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Αγρίνιο (6ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου) και από 20-23 Μαΐου στην Αμαλιάδα (1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας).

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο μέσα στις τάξεις, ενώ παράλληλα θα γίνει ξεχωριστά ενημέρωση στους γονείς και στους δασκάλους που αποτελούν το άμεσο περιβάλλον των παιδιών .

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση του θεατρικού έργου «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο»  από τη θεατρική ομάδα Καρυδότσουφλο, για τους μαθητές του Αγρινίου στο 6ο Δημοτικό Σχολείου και για τους μαθητές της Αμαλιάδας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.