Πέθανε ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας

550_334_406367

Συγκλονισμένος είναι ο δικαστικός, αλλά και νομικός κόσμος από την είδηση του θανάτου του εισαγγελέα εφετών Σωτήρη Μπάγια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 58χρονος εισαγγελέας, με λαμπρή και αξιοσημείωτη πορεία στο δικαστικό σώμα, κατέληξε στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου είχε εισαχθεί με σπάνια ίωση.

Ο Σωτήρης Μπάγιας είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και είχε εκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία .

Επί της θητείας του, το 2002, είχε συλληφθεί η 17 Νοέμβρη και είχε διακριθεί για τις άψογες διαδικασίες σε μια κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχει μεγάλη υπόθεση που να μην είχε απασχολήσει τον έμπειρο εισαγγελέα.

Ως Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας είχε διακριθεί για τον θαρραλέο λόγο του και με αφορμή άρθρο του στα ΝΕΑ είχε διωχθεί και πειθαρχικά. Είχε όμως απαλλαγεί και οι συνάδελφοί του, του είχαν συμπαρασταθεί. Ήταν αγαπητός, μειλίχιος, θαρραλέος και είχε πολλά να δώσει και στο μέλλον.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν, αργότερα, ως πιθανή την προαγωγή του ακόμα και για το αξίωμα για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του είναι επίσης εισαγγελικός λειτουργός.

tovima.gr