Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Ι.Κ.Α

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. Ποια είναι τα αιτήματα για τις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας

Χθες, μέλη της Ένωσης Οικοδόμων Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου και το Ε.Κ.Α Αγρινίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ στην Εθνική Οδό. Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν η συνέχιση και η διόγκωση των προβλημάτων στον κατασκευαστικό κλάδο. Παρά την αλλαγή της κυβέρνησης, η ανεργία, η ανέχεια, η εξαθλίωση και άλλα προβλήματα του κλάδου παραμένουν. Ο Γραμματέας του Ε.Κ.Α Αγρινίου κ Κώστας Μαργιώλης, όπως είπε, αντιδρώντας στην επερχόμενη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Διεκδικήσεις της λαϊκής πάλης, κατά τον κ Μαργιώλη, είναι η θεώρηση των βιβλιάριων υγείας των εργαζομένων του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων, η κατάργηση του νόμου περί αύξησης ηλικίας κατά δύο χρόνια στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η διανομή υπέρ αγνώστων ενσήμων στους οικοδόμους και η αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί επίσης να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. Τα αιτήματα της παράστασης αυτής είναι η εφαρμογή μέτρων ανακούφισης των ανέργων, η αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, η επανασύσταση του Ο.Ε.Κ και του Ο.Ε.Ε, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους για όλη την περίοδο ανεργίας, η έκτακτη επιδότηση των ανέργων του κλάδου ενόψει εορτών, το πάγωμα των δόσεων δανείων και των τόκων για τους ανέργους, η απαγόρευση των πλειστηριασμών και της διακοπής των παροχών από τις πρώην ΔΕΚΟ στους ανέργους, η κατάργηση όλων των φόρων και της φοροληστείας του λαϊκού εισοδήματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»