Πλατινί: «Είμαι αηδιασμένος, θα ψηφίσουμε Αλί»

platini

Ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε αηδιασμένος και απηυδυσμένος από τα όσα έχουν συμβεί με τη FIFA, ενώ παραδέχθηκε ότι προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών να ψηφίσουν τον Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν!

Ο πρόεδρος της UEFA, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των Συνομοσπονδιών και τον Σεπ Μπλάτερ, τον οποίο και συμβούλευσε ανεπιτυχώς να παραιτηθεί και αφού γνωστοποίησε στο Κονγκρέσο ότι οι εκλογές της Παρασκευής για την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα διεξαχθούν κανονικά και δήλωσε:

«Αρκετά με όλο αυτό! Είμαι αηδιασμένος… Δεν πάει άλλο. Θα στηρίξουμε τον Αλί και προσπαθώ να πείσω κι άλλους από την UEFA ώστε να κάνουν το ίδιο… Είπα στον κ. Μπλάτερ ότι θα ήταν καλό να παραιτηθεί καθώς έχει καταστραφεί η εικόνα της FIFA, όμως μου απάντησε ότι δεν μπορεί να φύγει έτσι ξαφνικά από την προεδρία… Δεν μετανιώνω που δεν έβαλα υποψηφιότητα για τις εκλογές ακόμα και τώρα. Δεν ήθελα να έρθω σε τέτοια αντιπαράθεση και αντιπαλότητα με έναν άνθρωπο που θεωρώ φίλο.

Θα ψηφίσουμε τον Αλί. Αυτός είναι Πρίγκιπας και… έχει χρήματα. Δεν χρειάζεται να δωροδοκηθεί. Ο Μπλάτερ θεωρώ ότι μπορεί να χάσει πλέον στις εκλογές. Δεν θα το έλεγα αυτό χθες, αλλά σήμερα μπορώ να το δηλώσω Έχει περάσει δύσκολα και περνάει ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

Αν όμως νικήσει, τότε θα συζητήσουμε με όλες τις Ενώσεις της UEFA στο Βερολίνο για να εξετάσουμε το μέλλον της πορείας μας με τη FIFA».

gazzetta.gr