Πύργος: “Πάσχα παρέα με τα τρωκτικά . . .” αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος

skoypidia1-702x336

Δραματική έκκληση, να απομακρυνθούν «τώρα» τα σκουπίδια από το Δήμο, απεύθυνε για ακόμα μια φορά, μέσω ανοιχτής επιστολής του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Νίκος Κατσαρός.
Η επιστολή του έχει ως εξής:
«Απ’ ότι  φαίνεται, το φετινό μας Πάσχα  θα έχει μία ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Θα το γιορτάσουμε παρέα με  8.000 τόνους απορριμμάτων,  σπαρμένους σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης και των περιχώρων. Επίσης πρωτοτυπία θα είναι η παρέλαση χιλιάδων αρουραίων γύρω από τις σούβλες  του οβελία, «να διεκδικούν το μερίδιό τους», αλλά και χιλιάδων εντόμων και λοιπών τρωκτικών να γυροφέρνουν το Πασχαλινό τραπέζι για καμιά «λιχουδιά». Ίσως μόνο έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η τραγικότητα της περιόδου  που ζει η πόλη μας και οι πολίτες της εδώ και τουλάχιστον  4 μήνες.

– Τί κι αν  κινητοποιήθηκαν οι πολίτες και  οι φορείς.
– Τί κι αν ο ιατρικός κόσμος μέσα από το Σύλλογό του προειδοποίησε  για τις επιπτώσεις  από τη χρόνια  παραμονή της συσσώρευσης  των απορριμμάτων.
– Τί κι αν βγήκαν  δελτία  τύπου επί δελτίων τύπου  από όλους  τους ενδιαφερόμενους…

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ!  Δεν ίδρωσε ιδιαίτερα κανενός  υπεύθυνου  το αυτί.

Τι θα πρέπει να γίνει για να ασχοληθούν επιτέλους οι αρμόδιοι με το αυτονόητο. Να μαζέψουν δηλαδή τα σκουπίδια ΤΩΡΑ,  γιατί είναι περισσότερο  του  οφθαλμοφανούς βέβαιο  ότι κινδυνεύει η υγεία μας, η υγεία των παιδιών μας, κινδυνεύει ο κοινωνικός ιστός, ο πολιτισμός,  και η καθημερινότητά μας.  Ο υπογράφων  δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του ως πολίτης, ως επιστήμονας  αλλά και ως Πρόεδρος ενός Συλλόγου  άμεσου ενδιαφέροντος.

ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ. Οτιδήποτε είναι αυτό το κάτι, που θα απαλλάξει τους πολίτες του Πύργου από αυτή την  μάστιγα και από αυτή τη κατάντια.

Ας γιορτάσουμε  το Άγιο Πάσχα με την απαιτούμενη ευλάβεια  και τον απαιτούμενο σεβασμό, παρέα  με  τους αγαπημένους  και τους φίλους μας,  με τις οσμές της Άνοιξης που κατακλύζει σιγά- σιγά τον όμορφο Νομό μας και όχι με τη δυσοσμία και τη μπόχα που αναδύουν τα απορρίμματά μας.
Χρόνια Πολλά  και Καλή Ανάσταση σε όλους!».

ilialive.gr