Σήμερα, μικρή ποσότητα σκουπιδιών του Πύργου προωθείται στον ΧΥΤΑ Στράτου, τι γίνεται με Πάλαιρο

Πύργος: Μικρή ποσότητα σκουπιδιών προωθείται στον ΧΥΤΑ Στράτου Kαι το βλέμμα στο Πάλαιρο

Για σήμερα Τρίτη του Πάσχα είχε αναφέρει ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και η δημοτική αρχή πως θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Και αυτό με δύο πιθανούς προορισμούς. Πρώτον στο ΧΥΤΑ Στράτου όπου υπάρχει η έγκριση για την μεταφορά 1500 τόνων, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων άλλων που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης και των χωριών.

Δεύτερον για το ΧΥΤΑ Παλαίρου που έχει γίνει σύμφωνα με τη δημοτική αρχή κρούση καθώς χωρά το σύνολο των απορριμμάτων του δήμου.
Με δεδομένα τα προηγούμενα επεισόδια στο σήριαλ των σκουπιδιών κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις εξελίξεις. Πάντως μέχρι και χθες αυτό που γνώριζαν στελέχη της Δημοτικής Αρχής ήταν πως θα φύγουν οι 1500 τόνοι για το ΧΥΤΑ Στράτου.

Από την άλλη υπάρχουν σε εξέλιξη δεκάδες συζητήσεις, διαβουλεύσεις και εξετάζονται διάφορες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η άνοδος της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών που θα συνεχιστεί, οι πυρκαγιές σε κάδους και σωρούς σκουπιδιών και τα σκόρπια – πλέον – σάπια σκουπίδια στους δρόμους, αποτελούν μια σειρά παραγόντων που δυσχεραίνουν εξαιρετικά την κατάσταση.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα πρέπει επίσης να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και οι γονείς είναι ανάστατοι με την κατάσταση που επικρατεί. Έχουν καλέσει ανοιχτά τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο, να κρατήσει κλειστά τα σχολεία με εντολή του για λόγους υγείας αν δεν γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη και μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει πλέον ύψιστο συναγερμό για τους υγειονομικούς κινδύνους στην ηλειακή πρωτεύουσα.

ilialive.gr