Στην Πάτρα αύριο ο Σαμαράς

Στην Πάτρα αύριο ο Σαμαράς

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες, νωρίς το μεσημέρι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού  Ηρακλείου Κρήτης και τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του κόμματος κ Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νιας κ Κώστα Σύρρο και την τομεάρχη της Οργανωτικής Γραμματείας του νομού κα Ρούλα Φάντη, σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου. Σκοπός της παρουσίας του κ Αυγενάκη στην Αιτωλ/νία ήταν η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νιας που έγινε στο Μεσολόγγι, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο  των προσυνεδριακών συσκέψεων που γίνονται ανά την Ελλάδα. Το θέμα της συζήτησης στην προσυνεδριακή σύσκεψη στο Μεσολόγγι ήταν η μετανάστευση και ο τομέας της ασφάλειας.

Η συζήτηση αυτή αποσκοπεί στην πρώτη συνδιάσκεψη του κόμματος που θα γίνει αύριο Σάββατο στην Πάτρα, υπό την παρουσία του προέδρου του κόμματος κ Αντώνη Σαμαρά. Προηγούνται, ως είθισται, συνελεύσεις των νομαρχιακών επιτροπών ανά νομό με την παρουσία βουλευτών που δεν έχουν εκλεγεί στον νομό. Με τον τρόπο αυτό κατατίθενται προτάσεις και συζητιούνται από τα μέλη κάθε νομαρχιακής επιτροπής με σκοπό να αναλυθούν και αν είναι δυνατόν να βελτιωθούν. Μετά την ολοκλήρωση όλων των συνδιασκέψεων που θα γίνουν ανά την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί κεντρική συνδιάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα, περίπου στο τέλος του Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της.

Ο κ Αυγενάκης ενώ μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί και την έκδηλη ανησυχία που υπάρχει στον λαό, ανεξαρτήτως τι ψήφησαν στις πρόσφατες εκλογές, όπως είπε, σκιαγράφησε την στάση της Νέα Δημοκρατίας δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ με υπευθυνότητα, πατριωτισμό, και δημιουργική αγωνία βάζει ως μοναδική προτεραιότητά της  την Ελλάδα», συμπληρώνοντας και τονίζοντας: «δεν επιθυμούμε νέα εκλογική αναμέτρηση , αλλά την σταθερή πορεία της χώρας». Μίλησε επίσης για την ευθύνη που έχει η κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, περισσότερο συζητάει παρά κυβερνά. «Καταστρέφει συμμαχικές “γέφυρες” με ισχυρά κράτη που είναι εντός και εκτός της Ε.Ε» είπε ο τομεάρχης υποδομών μεταφορών και βουλευτή Ηρακλείου, σχολιάζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης σχετικά με την μετανάστευση, από την οποία προκύπτουν τραγικά αποτελέσματα, αφού χιλιάδες μετανάστες χάνουν την ζωή τους στο Αιγαίο.

Στην συνέντευξη τύπου εκτός των άλλων, ο κ Αυγενάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα του τομέα του. Μιλώντας για την πολυφωνία της κυβέρνησης είπε: «όχι να λένε απλώς κουβέντες που προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στα εργοτάξια, χωρίς πριν να έχουν ενημερωθεί σφαιρικά» και ξεκαθάρισε την θέση της Ν.Δ για την Ιόνια και Ολυμπία Οδό. «Η Ν.Δ θεωρεί σωστό ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί, υπάρχουν συμφωνίες και χρονοδιαγράμματα. Τα έργα είχαν φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ η στάση της νέας κυβέρνησης δεν βοηθάει ως προς την συνέχισή τους» και επισήμανε πως: «Η πολυγλωσσία της κυβέρνησης μόνο καλό δεν κάνει στα έργα υποδομών» Ο κ Σύρρος, σε απάντηση του σχετικά με τον Πρόεδρο της Ν.Δ είπε ότι υπάρχει αίτημα της ΝΟΔΕ να επισκεφτεί την Αιτωλ/νία ο Αντώνης Σαμαράς, με σκοπό να ενημερωθεί για τα θέματα που την απασχολούν και να επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία του νομού, ώστε να μπορέσει να ασκήσει πίεση στην αντιπολίτευση για την αναβάθμιση του νομού.

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»