Στη Βουλή το θέμα των ΔΗΠΕΘΕ

Στη Βουλή το θέμα των ΔΗΠΕΘΕ

Το θέμα του μαρασμού των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής σημειώνει ότι “η σημαντική υπόθεση της λειτουργίας θεατρικών δομών που ενισχύονται από την κεντρική αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια της χώρας έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια καλλιέργησαν την τέχνη του θεάτρου αλλά και ενθάρρυναν και πολλές άλλες δράσεις Πολιτισμού, ουσιαστικά έχει πάψει να λειτουργεί”.

Αφού επισημάνει ότι “την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε συνδυασμό και με τις εμφανείς ευθύνες πολλών τοπικών αρχόντων”, ο Π. Σκουρολιάκος, που υπήρξε, κατά το παρελθόν, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, καταλήγει: “Με δεδομένο ότι η ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου από και για την ελληνική Περιφέρεια είναι υψίστης σημασίας για τους πολίτες της χώρας, αλλά και για την καλλιέργεια μιας τέχνης σημαντικής, όπως είναι το θέατρο, ερωτάται ο κ. υπουργός τι σκοπεύει να πράξει, ώστε να λειτουργήσει ξανά θεσμικά το θέατρο στην ελληνική Περιφέρεια”.

avgi.gr