«Στοπ» Βενγκέρ στη Σίτι για Γουίλσιρ

jack-wilshere-arsene-wenger-arsenal

Ο Αρσέν Βενγκέρ ξεκαθάρισε ότι η περίοδος της οικονομικής στενότητας έχει περάσει για την Άρσεναλ, σταματώντας ουσιαστικά την φημολογία που ήθελε τη Σίτι να κυνηγά τον Τζακ Γουίλσιρ.

«Όταν όλοι σου οι βασικοί παίκτες πλησιάζουν τα 30, δεν μπορείς να αγοράσεις έναν 30χρονο. Πρέπει α αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι 22 ή 23, γιατί αν αγοράσεις έναν ακόμη 30άρη, όλοι θα φθίνουν μαζί» εξήγησε ο Αλσατός τεχνικός, προσθέτοντας: «Πρέπει να αναλύσεις ατομικά επίσης, γιατί εξαρτάται και από το επίπεδο της φυσικής κατάστασης ενός παίκτη, όχι μόνο από την ηλικία. Αν ο παίκτης είναι 30% πάνω από τους υπόλοιπους και πέσει στα 32 του, τότε μπορεί ακόμη να σταθεί στα 35 του, γιατί είναι στο επίπεδο που απαιτείται».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Σίτι να εξετάζει την περίπτωση του Τζακ Γουίλσιρ, ξεκαθάρισε: «Όταν είχαμε την περίοδο των οικονομικών μας περιορισμών, έπρεπε να πουλήσουμε τους παίκτες μας όταν ξεκινούσαν να αποδίδουν. Από τα 18 τους στα 23 τους. Ένας παίκτης ολοκληρώνεται στα 23 ή 24 του, αλλά αν πρέπει να τον πουλήσεις σε αυτήν την ηλικία νιώθεις ότι δούλεψες για τις άλλες ομάδες».

gazzetta.gr