Στοχευμένοι έλεγχοι για κροτίδες στη Δυτική Ελλάδα. Κατασχέθηκαν περισσότερες από 7.000 παιδικά αθύρματα και κροτίδες

Εμφάνιση 2.JPGΕμφάνιση 4.JPG

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την παράνομη διακίνηση παιδικών αθυρμάτων, κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (1-4-2015) το πρωί, στο Αγρίνιο και τον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μία 48χρονη ημεδαπή και ένας 43χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και κατοχή παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Στην πρώτη περίπτωση, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στο κατάστημα της 48χρονης στο Αγρίνιο, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά (6.765) παιδικά αθύρματα και κροτίδες, (13) βεγγαλικά και (18) συσκευές εκτόξευσης πυροτεχνημάτων.

Στην δεύτερη περίπτωση, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί, στο κατάστημα του 43χρονου, στον Πύργο, βρήκαν και κατέσχεσαν (330)  παιδικά αθύρματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
•       Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
•       Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
•       Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
•       Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
•       Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
•       Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη :
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3178&Itemid=583&lang=