Τα προβλήματα στη διακίνηση του κρέατος τις ημέρες του Πάσχα στο επίκεντρο συνάντησης του Π. Πλατανιά με τον Σύλλογο Κρεοπωλών Πάτρας

unnamed

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Πλατανιά με τον Σύλλογο Κρεοπωλών Πάτρας-Προαστείων πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από σχετικό αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την οποία τέθηκαν στο επίκεντρο τα προβλήματα στη διακίνηση του κρέατος τις ημέρες του Πάσχα.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν η προϊσταμένη  της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χαρίκλεια Οικονόμου, ο τμηματάρχης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Υπηρεσίας Κώστας Μήλιος, η κτηνίατρος του ίδιου τμήματος Βασιλική Αγά, καθώς και αρκετά μέλη του συλλόγου – κρεοπώλες της Πάτρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση της Περιφέρειας από τον Σύλλογο κρεοπωλών, σχετικά με τα προβλήματα στη διακίνηση του κρέατος ειδικά για τις μέρες των εορτών του Πάσχα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Διονύσης Ανδρεόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ., εξέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη και την αρμόδια Υπηρεσία, τις ανησυχίες τους σχετικά με τις εισαγωγές αμνοεριφίων και τη διάθεση κρέατος από τα σούπερ- μάρκετ, ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για την ανάδειξη του ρόλου των κρεοπωλών της περιοχής στην προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων στους καταναλωτές ενισχύοντας την κτηνοτροφία και την οικονομία της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς εξέφρασε την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για αντιμετώπιση των φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτή στην αγορά, με την εντατικοποίηση των ελέγχων των Υπηρεσιών, παρά την έλλειψη προσωπικού, για τις μέρες του Πάσχα.

Επιπλέον, τόνισε την σημασία του κλάδου των κρεοπωλών για την οικονομία της περιοχής και δήλωσε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να στηρίξουν τα κρεοπωλεία της πόλης τους.