Το Πασχαλινό μήνυμα του περιφερειάρχη Ηπείρου

Συμπατριώτισσες,  συμπατριώτες, Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου

Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού. Τη λύτρωση μετά τα Άγια Πάθη.

Τα μηνύματα είναι πάντα επίκαιρα.  Ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε αποτελούν πυξίδα και οδηγό για κάθε πολίτη, για κάθε οικογενειάρχη.

Η  κοινωνία μας δοκιμάζεται. Η οικονομική κρίση εξακολουθεί να ταλανίζει το σύνολο του κόσμου, οι άνεργοι αυξάνονται, οι επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους  βρίσκονται σε μέγκενη.

Η Ήπειρος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση του κανόνα. Βιώνει με έντονο τρόπο τις συνέπειες της δύσκολης κατάστασης που διαιωνίζεται τα τελευταία χρόνια.

Η Περιφέρεια, κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνει αγώνα για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της καθημερινότητας, να στηριχθούν οι παραγωγικές  επιχειρήσεις, να ενδυναμωθούν οι κοινωνικές δομές που τόσο είναι απαραίτητες σήμερα για την παροχή βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

Σήμερα που η αβεβαιότητα έχει λάβει καθολικές διαστάσεις, το Αναστάσιμο μήνυμα  πρέπει να μας καθοδηγεί και να μας οπλίζει με πίστη και ελπίδα, ότι όσο δύσβατη και αν είναι η διαδρομή,  στο τέλος της θα προβάλλει φως αισιοδοξίας και αναγέννησης, φως εξόδου από την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα που σήμερα  φαίνονται ανυπέρβλητα.

Το μήνυμα αυτό, πρέπει να οπλίζει με δύναμη και κουράγιο πρώτα τα θύματα της κρίσης.

Εύχομαι το φετινό Πάσχα να φωτίζει τις καρδιές όλων, να τις γεμίζει με αγάπη για μια κοινωνία αλληλεγγύης και να καθοδηγεί τις πράξεις των ανθρώπων για έναν ειρηνικό, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες κόσμο.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα