«Υδάτινα όρια»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέχρι 17 Μαΐου θα λειτουργεί η έκθεση του ζωγράφου Θανάση Βαλαώρα στην Παλιά Δημοτική Αγορά του δήμου Αγρινίου και θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, μεταξύ 10.00 και 14.00 και 18.00 με 21.30, ενώ τις Κυριακές από τις 10.30 έως τις 14.00.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές αργά το απόγευμα η έκθεση ζωγραφικής του αγρινιώτη καλλιτέχνη Θανάση Βαλαώρα, η οποία θα φιλοξενείται στην Παλιά Δημοτική Αγορά  Αγρινίου έως τις 17 Μαΐου. Η έκθεση αφορά την Τριχωνίδα και τον περιβάλλοντα χώρο, είναι δουλειά εννέα χρόνων του καλλιτέχνη, ενώ το πρωτογενές υλικό είναι ευρήματα της λίμνης. Ο Θανάσης Βαλαώρας ζει στο Αγρίνιο και αισθάνεται ήσυχος όταν αντικρίζει λίμνες και ποτάμια, όπως δήλωσε στην «Σ» στοιχείο που πρέπει να παρακινήσει τον κάθε συμπολίτη μας να επισκεφτεί την έκθεση, η οποία λειτουργεί καθημερινά, πλην Δευτέρας,  μεταξύ 10.00 και 14.00 και 18.00 με 21.30, ενώ τις Κυριακές από τις 10.30 έως τις 14.00. Ο ζωγράφος, μέχρι και την τελευταία στιγμή άλλαζε θεματολογία και υλικό ώστε να παρουσιάσει τα εκθέματα πιο ζωντανά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα εγκαίνια της έκθεσης εκτός από πολλούς απλούς πολίτες, λάτρεις της τέχνης παρέστη ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου καθώς επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερικοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου κατά ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων, ότι με τον Θανάση Βαλαώρα γίνεται η αρχή στον τομέα αυτό της νέας δημοτικής αρχής και τόνισε ότι σκοπός είναι να δώσουνε χώρο σε όλους τους καλλιτέχνες που είναι παιδιά του Αγρινίου και της περιοχής, σε πολλούς άλλους, αλλά και νέους καλλιτέχνες. «Ο Θανάσης εμπνεύστηκε από αυτό που όλοι αγαπάμε, τον τόπο μας» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι γένεται προσπάθεια να υπάρξει συνέχεια και να αναβαθμιστεί ότι αφορά τον πολιτισμό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Αγρινίου κ Χρήστος Γαρουφαλής άνοιξε την εκδήλωση, ενώ ο καλλιτέχνης  Βαλαώρας ξενάγησε τον κόσμο και ανέλυσε το σκεπτικό του σε κάθε έργο, ενώ στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν ώστε να στηθεί η έκθεσή και να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοινό.

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”