«Χριστιανική Αγάπη», από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

«Χριστιανική Αγάπη», από τον Ιερό Ναό Αγιου Δημητρίου Αγρινίου

Την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, το απόγευμα, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου διοργανώνει και σας προσκαλεί στη «Χριστιανική Αγάπη», κατά τα πρότυπα της πρώτης Εκκλησίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών που διοργάνωσε ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για την περίοδο 2014/2015 καθώς και με την ευκαιρία του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», τα οποία εφέτος παρακολούθησαν 570 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και στα οποία δίδαξαν 64 εθελοντές καθηγητές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συμμετοχή του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και θα λάβει χώρα στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Σε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους θα παρατεθεί κοινός δείπνος, όπως τελούσαν και οι πρώτοι Χριστιανοί στα δύσκολα πρωτοχριστιανικά χρόνια, όπου όλοι μαζί προσεύχονταν και δειπνούσαν.

Εμπνευσμένη από τον αγώνα χιλιάδων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, που για αιώνες παρέμειναν Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, παρά την κρίση που υφίσταντο, η οποία ήταν μεγαλύτερη από την κρίση που εμείς βιώνουμε σήμερα, η φετινή Χριστιανική Αγάπη θα είναι αφιερωμένη στη Βόρεια Ήπειρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στις 17 Φεβρουαρίου 1914 με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας. Μάλιστα, στον αυτονομιακό αγώνα της Βορείου Ηπείρου το Φεβρουάριο του 1914, συμμετείχαν και 300 Αιτωλοακαρνάνες με επικεφαλής τον ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά και με την οικονομική στήριξη του τότε Δημάρχου Αγρινίου Μιχαήλ Μπέλλου.

Οι φετινές εκδηλώσεις της Χριστιανικής Αγάπης θα περιλαμβάνουν αναστάσιμους ύμνους, τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, χορούς και τραγούδια παιδιών από τα ιστορικά χωριά Φοινίκη και Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, ενώ θα προβληθεί και το νέο DVD «Οι Γιοί των Αετών», αφιερωμένο στη μαρτυρική Βόρεια Ήπειρο. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ.) «Ομόνοια» στη Βόρεια Ήπειρο, κ. Λεωνίδας Παππάς. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των εθελοντών καθηγητών από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος και θα κλείσει την εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι όσες κυρίες επιθυμούν, μπορούν να ετοιμάσουν φαγητό, το οποίο θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες (για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες κυρίες μπορούν να επικοινωνούν με το πνευματικό κέντρο της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου (τηλέφωνο: 26410-55730) ή με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλ.: 26410-22824).

Σας περιμένουμε όλους!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εισαγωγή – Προσευχή – «Αγάπες» (κοινός δείπνος για όλους)

Βυζαντινή Χορωδία με αναστάσιμους ύμνους από τους Ιεροψάλτες Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου & Ιεροψάλτες Αγρινίου

Σύντομοι χαιρετισμοί παιδιών της Γ΄ Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» και αποχαιρετισμός μαθήτριας Γ΄ Λυκείου του Κατηχητικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Χαιρετισμοί εκπροσώπου του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και κ. Λεωνίδα Παππά, προέδρου της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (Δ.Ε.Ε.Ε.Μ.) «Ομόνοια» στη Βόρεια Ήπειρο

Προβολή του νέου DVD «Οι Γιοί των Αετών»

Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Χοροί και τραγούδια παιδιών από τη Φοινίκη και τη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου

Βράβευση των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» και των Διευθυντών του 6ου και του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, κ.κ. Σάββα Ιωάννη & Βάρδια Ευσταθίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. ΚΟΣΜΑ