Ψωμί: 4 χρήσεις του που δεν φαντάζεστε!

psomi

Όταν σκέφτεστε «ψωμί», η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό είναι τα απολαυστικά τοστ και σάντουιτς που φτειάχνετε για εσάς και την οικογένειά σας, σωστά; Ήρθε η ώρα να αλλάξετε στάση απέναντι στο ψωμί, και να σταματήσετε να το βλέπετε μόνο σαν πηγή νοστιμιάς και ευχαρίστησης!Από σήμερα, ας το βάλετε στον κατάλογο των συμμάχων σας στην καθαριότητα του σπιτιού. Γιατί; Η μαλακή και σπογγώδης υφή του το καθιστούν ένα εξαιρετικά ισχυρό οικιακό εργαλείο το οποίο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε πολλές περιστάσεις.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πότε είναι προτιμότερο να ανατρέχετε στην ψωμιέρα σας, όχι για να φτιάξετε σνακ, αλλά για να την βγάλετε καθαρή!
1.Εξαφανίστε τους λιπαρούς λεκέδες
Το ντρέσινγκ της αγαπημένης σαλάτας σας βρήκε… τραπεζομάντιλο την ώρα που τη σερβίρατε; Τότε δεν έχετε παρά να σκουπίσετε αμέσως το λεκέ με μια φέτα ψωμί. Θα απορροφήσει άμεσα του υγρούς και λιπαρούς λεκέδες, όπως εκείνους από λάδι ή κρασί, κι έτσι θα τους  εμποδίσει να ποτίσουν τις ίνες του υφάσματος.
2.Κάντε το μπλέντερ σας να λάμψει
Λατρεύετε τα smoothies και τις σπιτικές σος για τα φαγητά σας, αλλά μισείτε τη λιπαρή υφή που αφήνουν στην επιφάνεια του μπλέντερ; Σας έχουμε καλά νέα: ρίξτε σε αυτό μια φέτα ψωμί και πολτοποιήστε την καλά. Το ψωμί θα ρουφήξει τυχόν λιπαρά υπολείμματα και θα κάνει τον καθαρισμό της συσκευής πολύ πιο εύκολη υπόθεση.
3.Σβήσετε δαχτυλιές και σημάδια από τους τοίχους σας
Μπορεί τα μικρά σας να νιώθουν ότι είναι Πικάσο ή απλά να έχει έρθει η ώρα να φρεσκάρετε την όψη των τοίχων σας! Όποια κι αν είναι η αίτια, εμείς σας προτείνουμε να τρίψετε τους τοίχους σας με μια φέτα ψωμί για να δείτε τις δαχτυλιές, τα σημάδια και τις μουτζούρες να εξαφανίζονται. Μάλιστα, αυτό το καθαριστικό tip μπορείτε να το εφαρμόσετε τόσο σε επιφάνειες που έχετε περάσει με στόκο όσο και σε ταπετσαρίες που δεν μπορούν να πλυθούν.
4.Σπάσατε… κούπες;

Κι όμως ο καλύτερος τρόπος για να μαζέψετε τα μικρά θραύσματα από γυαλί, πορσελάνη ή πηλό δεν είναι η σκούπα, αλλά μια φέτα ψωμί. Κι αυτό χάρη στην σπογγώδη υφή τής ψίχας του. Αφότου λοιπόν απομακρύνετε τα μεγαλύτερα κομμάτια, πάρτε μια φέτα ψωμί και περάστε με αυτήν ,την πληγείσα περιοχή για να ξεφορτωθείτε με επιτυχία ακόμη κι εκείνα τα μικρά -σχεδόν αόρατα- θραύσματα.

spirossoulis.com