Γ. Αλμπάνης: «Τολμηρό εγχείρημα το Αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο» – Πώς θα λειτουργήσει (Ηχητικό)

Γ. Αλμπάνης: «Τολμηρό εγχείρημα το Αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο» – Πώς θα λειτουργήσει

Ως τολμηρό χαρακτήρισε το εγχείρημα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γ.Ν. Αγρινίου ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιώργος Αλμπάνης, μιλώντας στον «Δυτικά Fm 92,8». Ο κ. Αλμπάνης επισήμανε ότι η λειτουργία του Εργαστηρίου είναι άκρως απαραίτητη για την Αιτωλοακαρνανία

Μιλώντας στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη «Today news» χαρακτήρισε συμπωματική την ανακοίνωση της θετικής εξέλιξης εν μέσω προεκλογικής περιόδου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί. «Δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα», είπε χαρακτηριστικά. Όλες οι διοικητικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και το επόμενο βήμα είναι η συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

Πώς θα λειτουργήσει όμως το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο;

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Καρδιολογικής, στην αρχή θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής κατά την οποία θα αντιμετωπίζονται τα πιο απλά περιστατικά από τους δύο επεμβατικούς καρδιολόγους της ομάδας (σ.σ, Αλμπάνης και Κατσάνου). Υπενθύμισε ωστόσο ότι ο διευθυντής της Καρδιολογικής στο Σισμανόγλειο Γιώργος Τριάντης, το «διαμάντι» των αιμοδυναμιστών, όπως τον χαρακτήρισε, θα είναι «παρών» στο ξεκίνημα του Εργαστηρίου πραγματοποιώντας επεμβάσεις τους πρώτους 6-7 μήνες.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών της Αιτωλοακαρνανίας για τα οξέα εμφράγματα και αυτό θα γίνει ακόμα και αν ο ίδιος χρειαστεί να δουλεύει 30 ημέρες το μήνα, όπως δήλωσε εμφατικά.  Μάλιστα, με την ιδιότητά του ως διευθυντής και της Ιατρικής Υπηρεσίας  υπογράμμισε ότι βαρύτητα θα δοθεί στην ενίσχυση και άλλων τμημάτων νευραλγικής σημασίας, όπως είναι η Παθολογική. «Δεν έχουμε στόχο να γίνουμε πανεπιστήμιο αλλά ένα από τα καλύτερα Δευτεροβάθμια Νοσοκομεία της χώρας», υπογράμμισε και όπως είπε σε αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσει η στελέχωση, βήμα – βήμα, με σταθερό και άξιο προσωπικό.

Τα βήματα μέχρι την πολυπόθητη έγκριση

Ο επί 5,5 χρόνια διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, στην αρχή της συνέντευξης είπε  ότι η πανδημία λειτούργησε ανασταλτικά στη δημιουργία του νέου Τμήματος δεδομένου ότι ολόκληρο το σύστημα υγείας είχε προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση της Covid-19. Περιγράφοντας τα βήματα που ακολουθήθηκαν ανέφερε ότι ο ίδιος έθετε το ζήτημα στις Διοικήσεις της νοσηλευτικής μονάδας και, όπως διαπίστωσε,  αυτός που «αγκάλιασε» το όραμα από την πρώτη στιγμή που έφθασε στο Αγρίνιο ήταν ο νυν διοικητής Μιχάλης Σερασκέρης.  Την ανάγκη δημιουργίας του Αιμοδυναμικού κατανόησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ο οποίος, όπως είπε ο κ. Αλμπάνης, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια την οποία «έτρεξε» και  χρηματοδοτεί με περίπου 600.000 ευρώ για τον εξοπλισμό.  Ιδιαίτερα θετικό ήταν επίσης το γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ αντιμετώπισε σε 2,5 μήνες το πρόβλημα που είχε ανακύψει με τις κρίσεις για τις προκηρυγμένες θέσεις καρδιολόγων που είχαν κολλήσει επί χρόνια.

Επόμενη σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο κ. Αλμπάνης τη δέσμευση για στήριξη του εγχειρήματος από τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη, μετά από πρόσκληση του Κώστα Καραγκούνη, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο το οποίο οργάνωσε το AgrinioTimes.gr και η «Συνείδηση» και το θέμα έγινε ευρέως γνωστό σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη ήταν η σημασία της παρέμβασης της Ντόρας Μπακογιάννη που έχει ισχυρούς δεσμούς με την Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Αλμπάνης,  όπως ανέφερε, συναντήθηκε με την πολιτικό που συνέβαλε στο να βγει το θέμα από τη στασιμότητα ενώ συνδετικός κρίκος υπήρξε η Ειρήνη Ντάσκαρη, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Αλμπάνη στον «Δυτικά Fm 92,8»:

Διαβάστε επίσης: Το Νοσοκομείο Αγρινίου αποκτά Αιμοδυναμικό Εργαστήριο