Ακούστε σε ζωντανή μετάδοση από τον Agrinio937 fm και το agriniotimes.gr την αναμέτρηση Νήσοι Φερόες – Ελλάδα

uefa-european-qualifiers

Οι προκριματικοί αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2016 (αγγλικά: UEFA EURO 2016 qualifying, επισήμως: European Qualifiers) είναι μια ποδοσφαιρική διοργάνωση που διεξάγεται μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 – Νοεμβρίου 2015 για τον καθορισμό των 23 ομάδων που θα λάβουν μέρος μαζί με τη Γαλλία, η οποία προκρίνεται αυτόματα ως οικοδέσποινα του UEFA Euro 2016. Πενήντα τρεις ομοσπονδίες μέλη συμμετέχουν στην προκριματική φάση για τις θέσεις στα τελικά της διοργάνωσης, με το Γιβραλτάρ να συμμετέχει για πρώτη φορά.

Πρόγραμμα

Αυτή είναι η πρώτη διοργάνωση προκριματικής φάσης, κατά την οποία η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε κεντρικά δικαιώματα διαπραγματεύσεων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της ΟΥΕΦΑ και του Παγκoσμίου Κυπέλλου της ΦΙΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ έχει προτείνει την έννοια «Εβδομάδα Ποδοσφαίρου» για τον προγραμματισμό των προκριματικών αγώνων:

  • Αγώνες που διεξάγoνται από την Πέμπτη έως την Τρίτη.
  • Οι ώρες έναρξης είναι κυρίως στις 18:00 και 20:45 CET τα Σάββατα και τις Κυριακές, και 20:45 CET την Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη.
  • Στις διπλές αγωνιστικές, οι ομάδες παίζουν την Πέμπτη και την Κυριακή, ή την Παρασκευή και τη Δευτέρα, ή το Σάββατο και την Τρίτη.
  • Οι αγώνες του κάθε ομίλου διεξάγoνται την ίδια ημέρα.

Υπάρχουν δέκα αγωνιστικές της φάσης των ομίλων, και δύο ημέρες των αγώνων για τα μπαράζ.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προκριματικές φάσεις, όπου οι αγωνιστικές των ομίλων προσδιορίζονταν έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των εθνικών ομοσπονδιών, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε η ίδια για τη λίστα των αγώνων της κάθε ομάδας, που παρουσιάστηκε την ημέρα της κλήρωσης.

Ακούστε εδώ πατώντας επάνω στον σύνδεσμοhttp://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=588