Γιώργος Γκαρής: «Ανάγκη για βαθιά μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους» (Ηχητικό)

Στο Αγρίνιο βρέθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου ο νέος οργανωτικός γραμματέας του Ποταμιού Γιώργος Γκαρής όπου είχε σειρά συναντήσεων με τοπικά στελέχη και φίλους του κόμματος για θέματα που αφορούν στην πιο σωστή οργάνωση, την επικοινωνιακή διείσδυση των πολιτικών θέσεων στην κοινωνία, ενώ συζητήθηκαν οι διαδικασίες για το συνέδριο του Ποταμιού που χρονικά προσδιορίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Οκτωβρίου του 2018.

Ο κ. Γκαρής παραχώρησε συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο αποσπάσματα της οποίας ακολουθούν παρακάτω:

 

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

 

Σήμερα, ο Γιώργος Γκαρής, ως ο νέος οργανωτικός γραμματέας στο Ποτάμι, όπου εντάχθηκε, υποστηρίζει: «την ανάγκη για βαθιά μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους, προς όφελος της κοινωνίας και της νέας γενιάς, σε μία Ευρώπη που συνεχώς μεταλλάσσεται».

 

-Κύριε Γκαρή, το Ποτάμι έχει απολέσει τη δυναμική του και βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση πολιτικά;

Είναι άδικο για τους πολίτες να θεωρούμε ότι η άποψή τους δεν μεταβάλλεται, ούτε εμπλουτίζεται. Στο Ποτάμι μάς ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι με πρακτικές απαντήσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Είμαστε σταθερά υπέρ της αξιοκρατίας στον δημόσιο τομέα και όχι μόνο, είμαστε υπέρ της ελευθερίας των αστικών επιλογών των πολιτών και πάνω απ’ όλα στηρίζουμε ένα άμεσο πλαίσιο εφαρμογής της δικαιοσύνης. Με την ιδιότητα του γραμματέα οργανωτικού του Ποταμιού, επισκέπτομαι τις περιφέρειες της χώρας καθώς ο επικεφαλής του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης έχει δηλώσει άμεση προτεραιότητα να ακούμε την κοινωνία.
Στη βάση αυτή, το Ποτάμι επεξεργάζεται προτάσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη με πρακτικό και εφαρμόσιμο χαρακτήρα.
Τόσο σε θέματα αγροτικής οικονομίας, όσο και υποστήριξης των νέων αγροτών πρέπει να δώσουμε τη μάχη, ώστε να ανασυντάξουμε αυτό το δυναμικό κομμάτι της Κοινωνίας στο Ποτάμι. Σύντομα θα παρουσιάσουμε θέσεις και γι’ αυτό.

 

-Γιατί δεν υπάρχει μια εθνική στρατηγική σε κάποια κρίσιμα θέματα;

Η όλη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι από μόνη της μια επώδυνη διαδικασία διαχείρισης λιτότητας διαρκείας. Αυτή η κυβέρνηση δεν άντεξε να τηρήσει ούτε μια από τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, καθώς είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι είπε συνειδητά ψέματα.
Οι «κακές εκτιμήσεις» στοίχισαν μερικά δισεκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, με τον ΕΝΦΙΑ να διαιωνίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2028, ενώ η δημόσια περιουσία υποθηκεύεται μέχρι το 2060.
Εισπράττουμε το αποτέλεσμα μιας ανελέητης ψευδολογίας και μόνο μια κυβέρνηση που θα μπορεί να στηριχθεί σε κοινές αξίες, όπως εκφράζει το Ποτάμι, μπορεί να βγάλει τη χώρα από τον βάλτο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εδώ και τρία χρόνια, μιλά να στηρίξουμε μια Εθνική Ελλάδος, για να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του συστήματος. Χαιρόμαστε που τη φράση ακούσαμε πρόσφατα από τον κ. Μητσοτάκη και μάλλον σύντομα θα την ακούσουμε και από την κ. Γεννηματά.
Οι λόγοι που δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε μία στρατηγική Εθνικής Ελλάδος αφορούν στις πελατειακές σχέσεις και το Κομματικό Κράτος. Και αυτό με το Ποτάμι θα αλλάξει.