Η Ένωση Αγρινίου συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»

Η Ένωση Αγρινίου σταθερός υποστηρικτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας – Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024, από τις 20:30 έως τις 21:30. 

Το κάλεσμα της WWF απευθύνεται σε όλους.

Η κλιματική αλλαγή, μας αφορά όλους.

Στον αγροτικό τομέα ιδιαίτερα, οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές. Οι γεωργικές δραστηριότητες, άλλωστε, είναι άμεσα εξαρτώμενες από τις κλιματικές συνθήκες, οι οποίες συχνά έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή. 

Σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αυτό καθορίζει τόσο την ποιότητα όσο και την επάρκεια των προϊόντων, άρα επηρεάζει εξίσου τον καταναλωτή, ήτοι το σύνολο των πολιτών. 

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον αισθητές σε όλο τον πλανήτη, καθώς επηρεάζουν τους ανθρώπους, τη φύση και την οικονομία. Είναι η σημαντικότερη ίσως πρόκληση της εποχής μας. 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και στο ευρύτερο πλαίσιο των επιμέρους πρωτοβουλιών του που άπτονται της μεγάλης πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής και της προσπάθειας μετριασμού των επιπτώσεών της, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης» και καλεί τα μέλη του, τους αγρότες της περιοχής και συνολικά τους πολίτες να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και να σβήσουν, το Σάββατο, 23 Μαρτίου, για μία ώρα τα φώτα, από τις 20:30 έως τις 21:30, συνεισφέροντας σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια. 

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική.

Είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική. 

Το μήνυμα της «Ώρας της Γης» είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Το WWF Ελλάς, καλεί τους συμμετέχοντες να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την «Ώρα της Γης» και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

Στη σχετική του ανακοίνωση το WWF αναφέρει:

Μαζί μας έχουμε εκατομμύρια πολίτες, αλλά και εκατοντάδες αξιοθέατα, τοπόσημα, φορείς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας, σβήνοντας συμβολικά τα φώτα για μία ώρα.

Παράλληλα με τη συμβολική αυτή κίνηση, η «Ώρα της Γης» απευθύνει και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους να αφιερώσουν 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιήσουν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τη φύση.

Αυτή η μία ώρα που εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο θα «διαθέσουν» για να συνδεθούν ξανά με τη φύση, σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη ώρα για τον πλανήτη μας!

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα για το 2023 να αγγίζει τα 1,7 εκατ. στρέμματα, η φετινή «Ώρα της Γης» στη χώρα μας δεν θα μπορούσε παρά να εστιάζει στα δάση, στις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας τους. 

Γι’ αυτό, φέτος, με αφορμή τη μεγαλύτερη αυτή παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία, καλούμε τους συμπολίτες μας να θυμηθούν την τεράστια αξία που έχουν για τη ζωή μας τα δασικά οικοσυστήματα, να ενημερωθούν για τις απειλές που δέχονται, αλλά και να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία τους.

Στη φετινή «Ώρα της Γης», καλούμε όλους να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να:

Ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη των δασών στην προστασία του περιβάλλοντος, στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο, τα δάση στη χώρα μας πλήττονται από ολοένα και πιο καταστροφικές πυρκαγιές. Η μάχη για την προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας και είναι καθημερινή.

Θυμηθούν το δεύτερο χειρότερο καλοκαίρι της νεότερης ιστορίας της χώρας μας που βιώσαμε πέρσι με τις καταστροφικές πυρκαγιές να καίνε 1.700.000 στρέμματα, από τα οποία τα 935.000 βρίσκονται μόνο στον Έβρο. Η πυρκαγιά στον Έβρο που έκαιγε για 16 συνεχόμενες μέρες, ήταν μία από τις σημαντικότερες από οικολογικής άποψης, αλλά και η μεγαλύτερη από θέμα έκτασης πυρκαγιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάθουν τί είναι η πρόληψη και γιατί μας αφορά όλους ως πολίτες. Ο μόνος τρόπος για να θωρακίσουμε πραγματικά τα δάση και τις ζωές μας από τις πυρκαγιές είναι η πρόληψη, καθώς η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί.  Μαθαίνοντας τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, γινόμαστε και εμείς η ασπίδα για την προστασία των δασών μας!

Αναλάβουν δράση για την προστασία των δασών, είτε συμμετέχοντας ως εθελοντές στις δασικές δράσεις του WWF, είτε στηρίζοντας οικονομικά τις προσπάθειες της οργάνωσης να φυτέψει 25.000 δέντρα σε μια δασική έκταση στο Σούνιο που είχε καεί δύο φορές σε μόλις δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναγεννηθεί φυσικά.

Σε έναν κόσμο που διχάζεται ολοένα και περισσότερο, η «Ώρα της Γης» έρχεται για 18η συνεχή χρονιά να λειτουργήσει ενωτικά, θυμίζοντάς μας την άρρηκτη και αδιαπραγμάτευτη σχέση μας με τη φύση και καλώντας μας να αναλάβουμε δράση. Αυτή τη φορά, για τα δάση μας!

Το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024, εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο θα ενώσουμε τις φωνές. 

e-ea.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Ξεκίνησε ο κύκλος των σεμινάριων για επιχειρηματίες (Videos – Photos)